Dojednal životní obchod, pak se stal indiánem. V komedii hrají Roden a Myšička

ČTK ČTK
26. 7. 2021 10:45
V prostorách kanceláří Butterfly Karlín v Praze minulý týden pokračovalo natáčení komedie Indián s Karlem Rodenem v hlavní roli. Snímek, na němž se podílí česká, polská a slovenská produkce, se připravoval přibližně tři roky. Potíže působila protipandemická opatření.

Natáčení začalo zkraje července, nyní spěje k závěru. Do kin film dorazí 3. března příštího roku.

Komedie Indián vypráví o hektickém životě zaneprázdněného finančníka Ondřeje Jonáše, kterého hraje Roden, a jeho rodiny. Ondřej v Nebrasce dojednal životní obchod. Podepsal smlouvu s bohatým investorem, jenž bude na okraji Prahy financovat výstavbu luxusních rezidencí v indiánském stylu.

Na cestě z Ameriky letadlo přelétá nad hřbitovem, kde se právě koná pohřeb indiánského náčelníka. Jeho duch narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A duch má o Ondřejově životě i hodnotách odlišné představy.

"S původním námětem přišel producent Patrizio Gente s tím, že by chtěl natočit film o finančníkovi, do jehož duše a hlavy se dostane indiánský náčelník," říká Tomáš Svoboda, který film režíruje s Vladimírem Kriškou. "Já jsem kolem toho námětu vytvořil takový mnohovrstevnatý příběh, který se dotýká mnohých témat: rodiny, vztahu k zaměstnání, k planetě, ke smrti a k tomu, co nás čeká po ní. Ale děláme si z toho trošku legraci," dodává.

Roden coby představitel Ondřeje byl pro něj první volbou. "Tím, že je ta komedie takhle hluboká, si myslím, že by hlavní roli měl hrát někdo, kdo je podobnou osobností s hloubavým přístupem ke světu. A to Karel Roden zosobňuje," míní Svoboda.

V kancelářích Butterfly Karlín se natáčely scény z prostředí developerské firmy, která dostane zakázku na stavbu městečka.

Martin Myšička ztělesnil postavu jménem Ludvík Taneček. "Vidím, že hlavní hrdina příběhu ztvárněný Karlem Rodenem tento projekt ohrožuje, tak začneme s kolegyní Kárnou, kterou hraje Vica Kerekes, intrikovat, abychom ho z projektu vyšachovali," popisuje Myšička.

V dalších rolích se představí Marta Trzebiatowská, Juraj Kemka, Lukáš Latinák, Jaroslav Dušek, Štěpánka Fingerhutová, Ester Geislerová nebo Jiří Dvořák. Za kameru se postavil David Ployhar, který byl nominován na Českého lva za film Fotograf.

 

Právě se děje

Další zprávy