Do Prahy míří štáb dalšího akčního filmu, tentokrát s Chrisem Hemsworthem

ČTK Kultura ČTK, Kultura
1. 9. 2021 13:14
Australský herec Chris Hemsworth se s filmovým štábem přesouvá do Prahy, aby tu natočili akční film. Stojí za tím obavy z dalšího zpřísnění karanténních opatření kvůli šíření koronaviru právě v Austrálii, kde měl projekt vzniknout původně, píše server Variety.
Na snímku z prvního dílu Vyproštění jsou Chris Hemsworth a Rudhraksh Jaiswal.
Na snímku z prvního dílu Vyproštění jsou Chris Hemsworth a Rudhraksh Jaiswal. | Foto: Jasin Boland/Netflix

V české metropoli se bude točit pokračování snímku Vyproštění od streamovací služby Netflix. Loňský první díl, vyprávějící o neohroženém žoldákovi na nebezpečné misi, patřil mezi divácky nejúspěšnější díla této videotéky, vidělo ho přes 90 milionů lidí.

Už v něm hlavní roli ztvárnil Hemsworth, který jinak proslul zejména rolí Thora v adaptacích komiksů od vydavatelství Marvel.

"Chris Hemsworth musí zahodit lahev kořalky a během záchranné mise vystřílet vše, co se hýbe v bangladéšském městě Dháka. V akčním thrilleru Vyproštění rozpoutá válku mezi největším indickým a největším bangladéšským drogovým kápem," napsalo v recenzi Aktuálně.cz. Za oběma díly stojí bratři Joe a Anthony Russoovi, kteří v Praze nedávno točili velkorozpočtový snímek The Gray Man, rovněž pro Netflix.

První díl Vyproštění byl natočen v Indii, Bangladéši a Thajsku. Jedním z důvodů změny lokace u nynějšího druhého dílu může být Hemsworthův nabitý kalendář, který by nedovolil případné zdržení natáčení, pokud by se epidemická situace v Austrálii zhoršila, píše Variety. Země na konci srpna několikrát ohlásila dosud nejvyšší denní přírůstky nakažených nemocí covid-19 od počátku pandemie.

Variety připomíná, že Austrálie byla od poloviny loňského roku až donedávna jedním z nejvyhledávanějších míst pro natáčení filmů i seriálů. Za její popularitou stála právě přísná opatření proti šíření koronaviru, díky nimž se země potýkala jen s relativně malým počtem nakažených. Teď se ale situace zhoršuje. Austrálie již přišla o natáčení filmu Dny opuštění s Natalie Portmanovou podle stejnojmenné knihy Eleny Ferrante, doplňuje deník Sydney Morning Herald.

Chris Hemsworth musí Vyproštění 2 dokončit do listopadu, kdy ho právě v Austrálii čeká natáčení Furiosy, nového dílu ságy Šílený Max od režiséra George Millera.

 

Právě se děje

Další zprávy