Dlouhá Nymfomanka je víc hard. Přibude hodina a půl sexu?

Kultura Kultura
8. 8. 2014 13:45
V režisérské verzi má Nymfomanka Larse von Triera pět a půl hodiny. Premiéru druhého dílu uvidí Benátky. Česká kina od 15. září.
Nymfomanka, vol. 2.
Nymfomanka, vol. 2. | Foto: Aerofilms

Praha - První část režisérského sestřihu filmu Larse von Triera Nymfomanka - řečeno marketingovým jazykem "necenzurované verze" - měla premiéru v únoru na Berlinale. Pro druhou část pak přicházelo v úvahu uvedení v Cannes, jenže tam je von Trier od svého "nejapného vtipkování o Hitlerovi" persona non grata. V květnu se vyskytly spekulace o uvedení na podzimním Torontu, aby nakonec snímek plný sexu i násilí a také hodně svérázného vontrierovského humoru dal do programu benátský festival na přelomu srpna a září.

"Rozdíly? Nepatrné. O pár penetrací navíc. Pár šokantnějších záběrů přichází až v poslední kapitole The Little Organ School. Koláž třech souloží je rozšířena o peprnější tóny, ale jinak jsou všechny nové minuty rozpuštěny v delších záběrech tak, že film působí spíš rozvlekleji, než aby je slavný režisér využil k prohloubení látky," napsal po zhlédnutí první části na Berlinale zpravodaj Aktuálně.cz Šimon Šafránek.

"Cenzurovaná" verze, která přišla do kin na přelomu roku, měla čtyřhodinovou stopáž, "director´s cut" nabobtnal ještě o další hodinu a půl, a to zejména ve své druhé části.

Do českých kin se "dlouhá" Nymfomanka dostane jen dva týdny po premiéře v Benátkách.

„Do kin vstupuje režisérská verze Nymfomanky 15. září, což je netradičně pondělí. Chceme tak využít licence hned od prvního možného dne, aby čeští fanoušci nemuseli čekat ani o chvíli déle než jejich zahraniční souputníci,“ sdělil Jan Noháč z distribuční společnosti Aerofilms.

 

Právě se děje

Další zprávy