Dívčí hvězda Stmívání bude zpívat I Love Rock N Roll

Kamil Fila Kamil Fila
6. 12. 2008 12:30
Z Kristen Stewartové se stává žádané zboží

Los Angeles - Osmnáctiletá Kristen Stewartová se díky hlavní roli v romantickém hororu Stmívání (Twilight) stává hollywoodskou hvězdou. Castingoví manažeři si jí sice všímali už od jejích jedenácti - a od chvíle, kdy si ji vybral režisér David Fincher do role dcery Jodie Fosterové v klaustrofobickém thrilleru Úkryt, jde z filmu do filmu.

Nicméně ani dětská lupičská komedie Chyťte tu holku (2004), ani dětská sci-fi Zathura: Vesmírná dobrodružství (2005) a ani horor Prokletí domu slunečnic (2007) nebyly velkými kasovními hity. Našlápnuto měla teenagerská akční sci-fi Jumper (2008), ale také nedoskočila dost vysoko a není vůbec jasné, zda po otevřeném konci přijde nějaký další díl.

Foto: archiv

Herecky Kristen Stewartová zatím zaujala nejvíc v psychologickém snímku Útěk do divočiny (2007), kde hrála mladičkou múzu hlavního hrdiny a jeho poslední "překážku" před tím, než se rozhodl definitivně odpoutat od civilizace. V ceněném snímku Seana Penna byla Kristen Stewartová za folkařku. Nyní má hrát punkerku.

Po superúspěšném Stmívání se z ní stala horká akvizice a Hollywood ví, jak umocnit jméno nových hereckých nadějí: spojit je s jménem někoho staršího, tedy obsadit nováčka do životopisného filmu o legendě.

Režisérka videoklipů Floria Sigismondi si Kristen Stewartovou vyhlédla pro svůj celovečerní debut, jenž má pojednávat o dívčí rockové skupině The Runaways a zvláště jejich front(wo)mance Joan Jettové.

Sigismondi proslula zvláště klipem Beautiful People pro Marylina Mansona a dále spolupracovala například s Davidem Bowiem, Trickym, Christinou Aguilerou, Sigur Ros, The Cure, The White Stripes či Muse.

Marylin Manson: Beautiful People

Vystudovaná výtvarnice italského původu je vdaná za Lilliana Berlina, zpěváka rockové skupiny Living Things. O své metodě říká, že ráda nechá prosakovat obrazy ze svého podvědomí ven, ale zároveň nesnáší voyeurismus, jaký nám vnucuje televize.

Zdá se, že jde o velmi povolanou osobu k tomu, aby dělala film o dívčí punkové kapele, jež se stala inspirací pro spoustu rozzlobených holek (Riot Grrl) z 90. let, jako jsou L7, Bikini Kill či Hole.

Foto: archiv

Skupina The Runaway byla založena v roce 1975 a měla pět členek: kytaristky Joan Jettovou a Litu Fordovou, basistku Jackie Foxovou a bubenici Sandy Westovou a klávesistku a zpěvačku Cherrie Currie.

Kapela však vydržela pospolu jen dva roky. Pouze Joan Jettová se prosadila i později, v 80. letech byly slavné její písně I Love Rock N' Roll a I Hate Myself for Loving You. V hudebním světě působí dodnes.


Joan Jett: I Love Rock N' Roll

Scénář píší společně dva producenti, otec a syn Art a John Londonovi, kteří stojí například za produkcí Klubu rváčů, skejťáckého retra Lords of Dogtown či výše zmíněného Peanova filmu se Stewartovou Útěk do divočiny. Rovněž spolu produkovali osmidílný motorkářský seriál Sons of Anarchy (Synové anarchie.)

Natáčení filmu o The Runaways, jenž podle všeho ponese i tento název, se plánuje už na rok 2009. Nyní je potřeba sladit harmonogram v pracovním diáři Kristen Stewartové, která bude zároveň hrát v pokračování Stmívání, jež za první dva týdny utržilo jen v amerických kinech přes 120 milionů dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy