Disneyho trefa. Ledové království vydělalo víc než Iron Man

Disneyho trefa. Ledové království vydělalo víc než Iron Man
15. Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999). 1,027 miliard dolarů. 
Nejvýdělečnější díl ságy Star Wars se dostal přes miliardu dolarů jako druhý nejstarší film v TOP 15. Dalším nejvýdělečnějším dílem ságy je Epizoda 3 - Pomsta Sithů (2005) s 848 miliony dolarů na kontě.
14. Jurský park (1993). 1,029 miliard dolarů. 
Filmové klasice od Stevena Spielberga významně pomohlo její nedávné převedení do 3D. Před tím nejstarší snímek v TOP 15 nebyl.
13. Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011). 1,046 miliard dolarů.
Čtvrté a zatím nejčerstvější Piráty dokázali Johnny Depp jako věhlasný pirát Jack Sparrow a čarokrásná Penélope Cruz povznést na kasovní trhák. Mezi fanoušky série ale díl není příliš oblíbený, kvalit "jedničky" zdaleka nedosahuje a navíc nevydělal ani tolik jako "dvojka".
12. Toy Story 3: Příběh hraček (2010). 1,063 miliard dolarů.
Výroba animovaného příběhu obživlých hraček spolkla 200 milionů dolarů, ale vyplatilo se. Film se dočkal nadšeného přijetí nejen kritiky, ale hlavně diváků napříč generacemi. Výš už je z animovaných filmů jen Ledové království.
Foto: Aktuálně.cz
Kultura Kultura
26. 5. 2014 15:57
Podívejte se na aktuální žebříček patnácti nejvýdělečnějších filmů všech dob. Ledovému království patří v současnosti pátá příčka. Vydělalo 1,219 miliardy dolarů.

Fotogalerie - Hollywood vyprodukuje každoročně stovky filmů, ale pouze hrstce vyvolených blockbusterů se podaří s tržbami přehoupnout přes snovou hranici miliardy dolarů.

Podívejte se na aktuální žebříček patnácti nejvýdělečnějších filmů historie, jejichž pořadím zamíchal nejvýdělečnější animovaný film všech dob - Ledové království. Za dodatečné příjmy vděčí japonským fanouškům, kteří v kinech nechali 193,7 milionů dolarů, čím se Disneyho produkce dostala zatím na páté místo a předstihla Iron Mana 3.

Jaké jmění nastřádaly další nejvýdělečnější filmové produkce?

Při výběru jsme vycházeli z oficiálního žebříčku webu Box Office Mojo.

 

Právě se děje

Další zprávy