Disneyho pohádka zmrazila rozlet Hunger Games

Kultura Kultura
Aktualizováno 10. 12. 2013 14:14
Animované Ledové království přitáhlo nejvíc diváku i do českých kin.
Ledové království
Ledové království | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Poněkud nečekaně vychází třetí týden ze souboje druhých Hunger Games a disneyovského animáku Ledové království vítězně druhý jmenovaný.

Animovaná pohádka si připisuje 31 milionů dolarů, celosvětově už ji hřeje 190 milionů. To sice při rozpočtu 150 milionů nestačí, suma ale další týdny jistě poroste a animáky mívají, zvlášť přes Vánoce, značnou výdrž.

Vražedná pomsta si tentokrát připsala 27 milionů a celosvětově se pomalu blíží k 700 milionům dolarů, jež padnou s největší pravděpodobnéstí během příštího víkendu.

Potom s velkým odstupem otevírá drama Out of the Furnace s Christianem Balem a Zoe Saldanou. Jenže pět milionů je pro snímek, který stál čtyřikrát více, zatím dostatečná suma.

Necelých pět milionů si připisuje i Thor: Temný svět. Celosvětových 610 milionů už se radikálně navyšovat nejspíš nebude.

Na pátém místě najdeme Pozdravy ze sperma banky s téměř čtyřmi miliony. Komedie s Vincem Vaughnem taktak dorovnává rozpočet 25 milionů dolarů a do plusu se nejspíš nedostane. Při tom, jak málo se o ní mluví, jde ale vlastně o docela dobrý výsledek.

Mrzne i v Čechách

Ledové království vyhledalo o víkendu nejvíce diváků i v českých kinech. Podle informací Unie filmových distributorů zhlédlo film 37 985 diváků, kteří v pokladnách nechali 3,8 milionu korun. Na druhé místo animovaná pohádka odsunula film Křídla Vánoc režisérky Karin Babinské. Ten už má celkem na kontě přes 172 tisíc diváků.

Na třetím místě je pokračování amerického akčního příběhu Hunger Games s podtitulem Vražedná pomsta, které o víkendu přilákalo před filmová plátna 23 779 lidí. Za ním skončila distribuční novinka režisérky Lenky Kny nazvaná Přijde letos Ježíšek? a komiksový Thor: Temný svět.

Disney's FROZEN | Full UK Trailer | Official Disney HD
Disney's FROZEN | Full UK Trailer | Official Disney HD | Video: youtube.com

Rekordmanem první dvacítky je Nikolaevův Příběh kmotra, který během sedmi týdnů v kinech nasbíral 277 712 diváků a na tržbách vydělal 38,4 milionu korun.

 

Právě se děje

Další zprávy