Disney zastavil přípravy na film s Indiánem Deppem

Kultura ČTK Kultura, ČTK
15. 8. 2011 22:56
Lone Ranger měl být adaptací televizního seriálu z 50. let
Cannes 2011 - Johny Depp a Penélope Cruz
Cannes 2011 - Johny Depp a Penélope Cruz | Foto: Reuters

New York - Koncern Disney zastavil chystaný projekt s Johnnym Deppem. Film Lone Ranger, který měl být adaptací televizního seriálu z 50. let, se nakonec natáčet nebude.

Disney, který se v poslední době vydal na cestu drastického šetření, nejspíš zastavil práce kvůli finančním otázkám. Původně měl western stát 250 milionů dolarů. Kvůli financování se režisér Gore Verbinski nepohodl se studiem. Natáčení mělo začít v říjnu v Novém Mexiku, film měl přijít do kin v prosinci 2012.

Tituly o texaských rangerech jsou klasikou, která se objevuje v americké televizi i po 60 letech. Lone Ranger vznikl ve 30. letech jako rozhlasový pořad, v televizi se vysíĺal v období 1949 až 1957.

V chystaném snímku měl ochránce zákona na Divokém západě jako jediný přežít přepadení banditů a uzdravit se za pomoci Indiána. Společně pak měli pronásledovat neznámé zločince. Johnny Depp měl ztvárnit Indiána Tonta, v hlavní roli rangera se měl objevit Armie Hammer (The Social Network).

Disney zastavil projekt téměř po deseti letech příprav i přesto, že Deppa bylo možné považovat za jistou investici. Poslední deppovské dobrodružné filmy z Disneyho dílny, Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna i Alenka v říši divů vydělaly každý přes miliardu dolarů.

Nicméně neúspěch jiného "žánrově kombinovaného westernu" Kovbojové a vetřelci zřejmě vyděsil studio natolik, že další podobný film hned tak do výroby nepustí.

 

Právě se děje

Další zprávy