Disney chystá další tři díly Hvězdných válek. Nový Avatar bude až na konci roku 2021

ČTK ČTK
8. 4. 2019 9:06
Filmoví fanoušci si musí na pokračování trojrozměrného fantasy filmu Avatar počkat do prosince 2021, ačkoli ho režisér James Cameron chtěl původně představit o rok dříve. Chystají se také tři nové epizody kultovních Hvězdných válek, oznámila v úterý studia Walta Disneyho a producenti Avatara.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Posunutí premiéry snímku Avatar 2 bude mít důsledky i pro další plánovaná pokračování, která nyní mají vstoupit do kin v letech 2023, 2025 a 2027.

Disney rovněž ohlásil tři nová pokračování Hvězdných válek. Zatím jsou bez názvu a na filmových plátnech by se měla objevit v letech 2022, 2024 a 2026. Devátý díl Hvězdných válek s podtitulem Vzestup Skywalkera od režiséra J.J. Abramse bude promítán od poloviny letošního prosince.

Cameron už před dvěma lety začal pracovat na čtyřech nových filmech Avatar najednou. V hlavních rolích se opět představí Sam Worthington, Zoe Saldanaová a Sigourney Weaverová. Nově se mají v pokračováních objevit Edie Falcová, Kate Winsletová a Oona Chaplinová.

První Avatar, který byl do kin uveden v roce 2009, je díky celosvětovým tržbám ve výši kolem 2,8 miliardy dolarů (téměř 64,5 miliardy korun) považován za finančně nejúspěšnější film všech dob.

 

Právě se děje

Další zprávy