Detektivka Jo Nesbøa se dočká zfilmování. Hlavní roli ve Sněhulákovi si zahraje Fassbender

pej
12. 9. 2015 13:40
Severské detektivky se v poslední době staly populární nejenom mezi českými diváky. O přípravě filmu podle knižní předlohy norského autora Jo Nesbøa se v Hollywoodu se mluví už čtyři roky. Momentálně se jedná o hereckém obsazení a podle informací zahraničních médií si jednu z hlavních rolí zahraje Michael Fassbender.
Michael Fassbender
Michael Fassbender | Foto: Reuters

Los Angeles - Problematického detektiva Haryho Holea, který se posléze stává hlavním hrdinou úspěšné série bestsellerů norského spisovatele Jo Nesbøa, poznali čtenáři poprvé v roce 1997 v románu Netopýr. Filmové adaptace se ale dočká až sedmé pokračování, Sněhulák. Hlavní roli by měl podle The Variety ztvárnit americký herec, Michael Fassbender.

Původně měl snímek režírovat Martina Scorese, který se ale  kvůli práci na jiných projektech musel spokojit s pozicí výkonného producenta. Místo něj film natočí norský režisér Tomas Alfredson (Ať vejde ten pravý, Jeden musí z kola ven).

Film uvedou studia Working Title a Universal. Michael Fassbender si rovněž zahraje v životopisném snímku o Stevu Jobsovi nebo v shakespearovském dramatu Macbeth, který bude mít v českých kinech premiéru 5. prosince.

 

Právě se děje

Další zprávy