Desperát od Coenů se chystá na roli George Bushe

Irena Hejdová Irena Hejdová
9. 3. 2008 21:20
Josh Brolin se možná objeví i v novém Terminátorovi
Foto: Bontonfilm

Praha - Josh Brolin byl vždycky spíš hercem menších, i když výrazných rolí. V existenciálním thrilleru Tahle země není pro starý ovšem plátno ovládl v hlavní roli Llewelyna Mosse, který s taškou naditou dolary prchá před nájemným zabijákem Javiera Bardema i před šerifem Tommyho Lee Jonese.

Brolin se objevil i v dalších ceněných filmech loňského roku - v "iráckém" snímku V údolí Elahu, v Americkém gangsterovi ztvárnil záporného detektiva Trupa, zahrál si i hlavního hrdinu v Rodriguezově Planetě Teror.

Spolu s celým obsazením filmu bratří Coenů získal trofej na udílení cen Herecké asociace. Když záhy snímek korunoval úspěch na Oscarech,  začalo se mluvit o dalších zajímavých příležitostech, které ho čekají.

Stále nezbední Josh Brolin (vlevo) a Javier Bardem a jejich převrácené protisluncové brýle. Jindy bavili novináře pobíháním po koberci: To prý aby je nikdo nestačil zaostřit.
Stále nezbední Josh Brolin (vlevo) a Javier Bardem a jejich převrácené protisluncové brýle. Jindy bavili novináře pobíháním po koberci: To prý aby je nikdo nestačil zaostřit. | Foto: Reuters

Jednou z nich je ztvárnění amerického prezidenta George Bushe v připravovaném filmu Bush Olivera Stonea.

V životopisném snímku o aktivistovi za práva homosexuálů Harveym Milkovi - toho má ztvárnit Sean Penn - se pak Brolin objeví jako jeho vrah Dan White. Pod režijním vedením Guse Van Santa si tu zahraje i Emile Hirsch; film se už natáčí, světová premiéra je plánována na srpnový benátský festival.

Ve výhledu je účast Joshe Brolina v připravovaném čtvrtém pokračování Terminátora,  Terminator Salvation: The Future Begins. Zabijácký stroj sice už nebude mít tvář Arnolda Schwarzeneggera, který aktuálně válčí spíš na kalifornských politických polích a má ho nahradit Christian Bale. Brolin tu má ztvárnit zatím neznámou postavu.

Letos čtyřicetiletý herec je synem herce Jamese Brolina, který v současné době žije se zpěvačkou Barbrou Streisandovou; Josh je potomkem z předchozího manželství.

Po řadě televizních rolí se objevil třeba ve snímcích Flirtování s katastrofou či v Melindě a Melindě Woodyho Allena.

 

Právě se děje

Další zprávy