Depp se vrátí k Pirátům z Karibiku a Disney se rozjede

Kamil Fila Kamil Fila
15. 9. 2009 9:30
Budou noví Muppeti, Lovci pokladů a strašidelné atrakce
Foto: Falcon

Anaheim, Kalifornie - Jako soukromou odpověď na obří Comic-Con v San Diegu uspořádalo studio Disney vlastní přehlídku, na níž představuje své nové filmy.

Hlavní událostí se kalifornskému Anaheimu stalo oznámení, že Johnny Depp podepsal kontrakt na čtvrté Piráty z Karibiku. Ohlášen byl i podtitul At Stranger Tides a datum premiéry - léto 2011.

Depp přišel na tiskovku oblečený jako kapitán Jack Sparrow a odpovídal stylem typickým pro tuto mírně mimózní, opileckou a nevyzpytatelnou postavu. „Neviděl tady někdo mluvící žábu?" zeptal se například a narážel tím na předchozí představovaný film s maňáskovitými Muppety, mezi něž patří i žabák Kermit. Pětitisícové publikum v hale jej ocenilo bouřlivým potleskem a smíchem.

Ke čtvrtým Pirátům z Karibiku toho jinak zatím není příliš známo. Do série se už nevrátí Orlando Bloom ani Keira Knightleyová.

Foto: Reuters

Scénář je napsaný, ale ještě neschválený k natáčení. Tématem by mělo být hledání Fontány věčného života a mládí, protivníkem bude zloduch typu kapitána Nema, jenž používá technologii, která je ostatním postavám dosud neznámá.

Nejvíce prozatím dráždí fantazie fanoušků podtitul. Stejně se totiž jmenuje fantasy román Tima Powerse (v češtině vyšel jako Plout na vlnách podivna), který je rovněž o hledání Fontány věčného mládí. Zápletku knihy tvoří cesta syna potulného loutkáře na lodi obávaného piráta Černovouse.

Už dříve se objevily hlasy, že právě tímto románem a mistrovskou prací s historickými detaily a fantaskními motivy se inspirovaly pirátské filmy s Deppem.

Ten potvrdil, že pro Disneyho natočí i další film, adaptaci westernového televizního seriálu The Lone Ranger, kde ztvární komického pobočníka hlavního hrdiny, mazaného a lakonického indiána Tonta.

Piráti z Karibiku: Na konci světa - Kapitán Barbossa a Jack Sparrow
Piráti z Karibiku: Na konci světa - Kapitán Barbossa a Jack Sparrow | Foto: Falcon

Jak už bylo nakousnuto, Disney dále počítá s tím, že natočí nový film s populárními maňásky Muppety, který se bude jmenovat The Cheapest Muppet Movie Ever Made (Nejlevnější muppeťácký film jaký byl kdy udělán). Snímky s Muppety jsou sice určeny dětem, ale jejich tvůrci se na nich obvykle velmi anarchisticky vyřádí.

Scénář napsal komik Jason Segel, který se originálně vyznal z lásky k Muppetům ve své komedii Kopačky, kde hrál hudebníka, který skládá maňáskový muzikál o Drakulovi. Podle Segela bude děj o tom, že se Muppeti musí sjednotit v boji proti zlému ropnému magnátovi, aby zachránili své divadlo, které stojí na novém nalezišti.

Film vychází z nápadu, který měl již zemřelý tvůrce Muppetů v roce 1985 - podstatou vtipu mělo být to, že bláznivý maňásek Gonzo režíruje dotyčný snímek, ale nehospodárně vyčerpá polovinu rozpočtu na titulky, takže zbytek musí být velmi skromný.

Muppets (neúplná sestava)
Muppets (neúplná sestava) | Foto: archiv

U Disneyho se rovněž nechtějí pustit další zlaté žíly - série Lovci pokladů (National Treasure) s Nicolasem Cagem. Ten rovněž v Anaheimu představil trailer na svůj nový film, středověkou fantasy The Sorcerer´s Apprentice (Čarodějův učeň).

Na veřejnosti se po tragické smrti syna společně s manželkou Kelly Prestonovou objevil John Travolta. A slíbil, že se vrátí v pokračování komedie Divočáci (Wild Hogs) s podtitulem Bachelor Ride (Pánská jízda). Vrátí se zřejmě i Tim Allen (Kutil Tim), Martin Lawrence a William H. Macy.

Poslední novinkou Disney Expa byla zpráva, že Guillermo del Toro, který právě pracuje na Hobitovi, bude dělat na celovečerní verzi strašidelné atrakce ze zábavního parku nazvanou The Troll Hunters (Lovci trollů).

Půjde prý o první projekt nově rozjeté divize Disney Double Dare You, jež se bude specializovat na strašidelné filmy, knížky a merchandising (hračky, trička, hrníčky, povlečení).

 

Právě se děje

Další zprávy