Depp má novou adoptivní matku, stal se Komančem

Kultura ČTK Kultura, ČTK
23. 5. 2012 18:24
Johnny Depp se stal pravým indiánem nejen v novém filmu, ale i v osobním životě
Foto: Aktuálně.cz

Nové Mexiko - Herec Johny Depp se převtělil do role indiána nejen v rámci svého nejnovějšího filmu, ale dokonce i v reálném životě. V Novém Mexiku byl totiž přijat jako právoplatný člen kmene Komančů. Oznámila to zakladatelka hnutí Americans for Indian Opportunity LaDonna Harrisová. Johnny Depp je původem z amerického Kentucky, rád však poukazuje na své indiánské předky.

"Četla jsem o něm a jeho indiánských kořenech, a tak jsem v době kolem Dne matek řekla dětem: Proč ho neadoptujeme?" vysvětlila Harrisová Chicago Tribune. Podle hercovy nové adoptivní matky náčelník Komančů Johnny Wauqua předal Deppovi při ceremonii Albuquerque v Novém Mexiku dokument o jeho "adopci" kmenem Komančů minulý týden.

Kapitán Jack Sparrow v civilu.
Kapitán Jack Sparrow v civilu. | Foto: Reuters

"Má prababička byla z části indiánka, vyrostla u Čerokíjů, nebo kmene Krí," vysvětlil Depp. Roli indiánského bojovníka si potom vyzkoušel i v novém filmu s názvem The Lone Ranger (Osamělý strážce), který se natáčel právě v Novém Mexiku. Jedná se o komedii z Divokého západu, jež se pokouší znovu zpracovat příběhy o fiktivní postavě maskovaného texaského muže zákona. Johnny Depp se ve snímku objeví jako indiánský společník hlavního hrdiny Tonto, v příběhu však bude zastávat jednu z nejdůležitějších rolí.

Na filmu Osamělý strážce pracuje osvědčený tým, který přivedl k životu úspěšnou sérii Pirátů z Karibiku. Právě postava kapitána Jacka Sparowa proslavila Johnnyho Deppa víc než kdy dřív, a to právě proto, že dokázal postavu uchopit zcela novým způsobem. V něco podobného doufá režisér Gore Verbinski i v případě nového filmu. Zároveň neskrývá inspiraci v literární klasice. Pro vztah ústřední dvojice postav se stalo vzorem soužití Dona Quijota a Sancha Panzy.

 

Právě se děje

Další zprávy