Denzel Washington jako Equalizer zachraňuje americká kina

jla
29. 9. 2014 16:26
Poslední žářijový víkend se na první příčku amerických kin zcela dle očekávání dostal film Equalizer v čele s hereckou ikonou Denzlem Washingtonem.
Denzel Washington ve filmu Equalizer.
Denzel Washington ve filmu Equalizer. | Foto: Falcon

Praha - Překvapení se nekoná. Za první víkend si film Equalizer režiséra Antonia Fuquy (Training Day) vydělal 35 milionů dolarů, a kraluje tak žebříčku nejnavštěvovanjěích filmů v zámoří, i díky Denzelu Washingtonovi (Nezastavitelný, Let) v hlavní roli agenta McCalla.

Podívejte se na trailer filmu Equalizer s Denzelem Washingtonem v hlavní roli tajného agenta McCalla.
Podívejte se na trailer filmu Equalizer s Denzelem Washingtonem v hlavní roli tajného agenta McCalla.

Po tom, co Denzel Washington jako tajný agent McCall předstíral smrt, aby mohl začít v klidu žít normální život, se v něm znovu probouzí touha po konání spravedlnosti. Ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům a zachraňuje mladé děvče.

Tržba 35 milionů dolarů je tak nejlepším otvíracím víkendem Washingtonova filmu od roku 2012, kdy film Nepřítel pod ochranou vydělal za první týden 40 milionů dolarů.

Equalizer tak odsunul na druhou příčku o premiérovém víkendu nadějně vydělávající fantasy Labyrint: Útěk. Tržby běžců klesly o více jak polovinu oproti prvnímu víkendu.

Mrkněte na trailer k novému animovanému rodinnému filmu Škatuláci.
Mrkněte na trailer k novému animovanému rodinnému filmu Škatuláci.

Na třetí příčce se s tržbou 17,5 milionu dolarů usadili Škatuláci. Roztomilí trolové z rodinného filmu animačního studia Laika (Koralína a svět za tajemnými dveřmi, Norman a duchové) a produkce Focus Features (KLub poslední naděje) jsou dalším filmem tzv. stop-motion animace. Natočit film touto metodou trvá i roky.

Na poli stop-motion animovaných filmů nejsou obvyklé vysoké tržby. Nejúspěšnějším filmem za první víkend stále zůstává Mrtvá nevěsta Tima Burtona s 19 miliony dolarů ze září 2005.

 

Právě se děje

Další zprávy