Del Torův Pacific Rim sází na virál s roboty a monstry

Kultura Kultura
2. 12. 2012 6:10
Na webu se objevily náčrty robotů a videa s náznaky monster
Foto: Warner Bros.

Praha - Teaser na sci-fi velkofilm Pacific Rim má již zanedlouho doprovázet první díl Hobita, ale virální kampaň již teď láká na prvky pochmurného, ale dobrodružného světa budoucnosti v režii Guillerma del Tora.

Foto: Aktuálně.cz

Snímek začíná invazí obřích monster nazvaných Kaiju (japonský výraz pro filmová monstra typu Godzilly) a během následného vyvražďování lidské populace se jedinou nadějí člověka stanou obří pilotovaní roboti jménem Jaegeři.

Navzdory jejich nasazení lidstvo prohrává a jeho poslední nadějí se stává legendární, i když zastaralý Jaeger a jeho posádka - zkušený Raleigh Antrobus (Charlie Hunnam) a japonská novicka Mako Mori (Rinko Kikuchi). 

Dále se zde objeví například Idris Elba, Ron Perlman nebo Charlie Day. Režisér popsal snímek jako „krásnou báseň pro obří monstra". Koncem září del Toro potvrdil postprodukční konverzi do 3D.

Nejdůležitějšími prvky jsou tedy roboti a příšery. Takže k dispozici jsme dostali jednak několik technických plánů Jaegerů, jednak dvě videa související s invazí Kaiju. První z nich ukazuje cvičný poplach v případě útoku ze strany monstra, zatímco druhé se zjevně odehrává v době začátku katastrofy, kdy cosi záhadného ničí mimo jiné í San Francisco.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy