Dannyho Parťáci převezli Piráty z Karibiku

jps
11. 6. 2007 10:30
Premiéru si v USA odbyl i druhý díl Hostelu. A zklamal
Cannes: Herci z filmu Dannyho parťáci pózují novinářům
Cannes: Herci z filmu Dannyho parťáci pózují novinářům | Foto: Reuters

Los Angeles Výsledky prvního víkendu po premiéře v Americe často rozhodnou, bude-li film úspěšný, nebo ne. V tomto ohledu může režisér Steven Soderbergh slavit. Třetí díl jeho inteligentní a hvězdně obsazené komedie se stal nejnavštěvovanějším filmem severoamerického víkendu, když vydělal 37 milionů dolarů.

Komedie s Bradem Pittem, Al Pacinem, Georgem Cloonym nebo Mattem Damonem tak z prvního místa odsunula třetí díl Pirátů z Karibiku, který si přišel  na 21 milionů.

Foto: Bontonfilm

V souboji třetích pokračování osvědčených hitů si nejhůře vede Shrek, který po čtyřech týdnech spadl až na páté místo. I celosvětově vede Spider-Man, který se blíží 900 millionům; Piráti už mají na kontě tři čtvrtě miliardy dolarů.

Po skvělém začátku - za úvodní víkend vydělal zelený obr 122 milionů -  přišel propad. Možná zaviněný i nepříliš nadšenými kritikami, které si stěžují, že třetí díl animované pohádky už není tak vtipný.

Premiéru si o víkendu v Ameerice odbyly další dva snímky. Animovaná komedie Surf´s Up o surfujících tučňácích vydělala 18 milionů dolarů a stala se čtvrtým nejnavštěvovanějším filmem víkendu. Do amerických kin vstoupil také ambiciózní horor Hostel II - zdá se ale, že na fenomenální úspěch prvního dílu nenaváže.

Hostel 2
Hostel 2 | Foto: Falcon

Druhý díl krvavé podívané byl sice nasazen do více než dvou tisíc kin, nicméně vydělal jen 8,7 milionu dolarů, obsadil šesté místo a stal se nejslabší novinkou tohoto týdne. Přitom první díl, který Eli Roth natočil s rozpočtem 4,8 milionu dolarů, vydělal začátkem loňského roku jen za první víkend milionů bezmála dvacet.

Na výsluní diváckého zájmu se stále vyhřívá jedno z největších komerčních překvapení letošního roku, komedie Knocked Up, ve volném překladu Zbouchnutá. Snímek o ženě posedlé kariérou, která otěhotní s jakýmsi budižkničemu, minulý týden šokoval: vydělal 29 milionů dolarů. Na úspěšný start navázal i tento týden; nenápadný snímek za třicet milionů dolarů si připsal dalších dvacet, a zaplatil se tak více než dvakrát.

 

Právě se děje

Další zprávy