Vzniká filmové GTA. Daniel Radcliffe v něm bude hájit násilí

Kultura Kultura
9. 4. 2015 15:51
Britský herec jedná o nové roli ve filmu Grand Theft Auto, který by měl mapovat právní spory týkající se přílišného násilí ve stejnojmenné videohře.
Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe | Foto: Reuters

Praha Daniel Radcliffe, který se proslavil díky filmové sáze Harry Potter podle úspěšné knižní série J. K. Rowlingové, v současnosti jedná o roli ve filmu Grand Theft Auto (GTA), píše The Hollywood Reporter.

Film pojmenovaný podle kontroverzní videoherní série bude vyprávět o soudních sporech, kterým tvůrci hry museli čelit. Radcliffe by měl hrát Brita Sama Housera, spoluzakladatele a prezidenta společnosti Rockstar Games, která stojí za tímto herním hitem.

Americký právník Jack Thompson na společnost opakovaně útočil žalobami, které kritizovaly hru pro glorifikaci násilí, což dle něj některé lidi vedlo k násilným trestným činům.

Režie se ujme Owen Harris, který režíroval epizody britských seriálů Misfits: Zmetci (2007) nebo Skins (2009). Scénář napsal James Wood podle knihy Jacked: The Outlaw Story of Grand Theft Auto. Natáčení, které zaštiťuje BBC Films, by mělo začít 20. dubna.

Populární herní série, jejíž očekávaný pátý díl pro PC vyjde v nejbližších dnech, se odehrává kriminálním prostředí drog či prostituce, kde hráč krade automobily, zabíjí nebo loupí. Série Grand Theft Auto má velký komerční úspěch a také velice příznivé recenze herních kritiků. Když v roce 2013 vyšel pátý díl pro Playstation a Xbox, stal se nejrychleji prodávaným zábavním produktem v historii. Během tří dnů hra utržila přes miliardu dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy