Hledá se agent 007. Producenti nové bondovky stále počítají s Danielem Craigem

mad
30. 9. 2016 15:57
Producenti bondovské série stále doufají, že Daniel Craig si rozmyslí své rozhodnutí a vrátí se jako agent James Bond. Nový protagonista doposud nebyl vybrán, neznámý je také režisér.
Daniel Craig
Daniel Craig | Foto: Sony Pictures

Daniel Craig již před časem odmítl ztvárnit znovu agenta Jamese Bonda. Podle slov výkonného producenta Calluma McDougalla je však herec stále první volbou, píše deník The Guardian.

V rozhovoru pro Radio 4 BBC se nechal producent slyšet, že Craig je bez debat  první volbou pro roli. Jeho návrat chtějí oba producenti série Barbara Broccoli a Michael G. Wilson. „Vím, že pořád doufají, že se vrátí,“ komentoval situaci McDougall, který pracoval na devíti bondovkách včetně posledních čtyř s Craigem v hlavní roli.

Spekulace o tom, kdo Craiga nahradí, byly v posledních měsících intenzivní. Herci bylo údajně nabídnuto 150 milionů dolarů za dva další díly. Představitel agenta však už dříve prohlásil, že si raději „podřeže zápěstí“, než aby v sérii pokračoval.

Částku později vyvrátil časopis Vanity Fair, který se od zasvěcených zdrojů blízkých sérii dozvěděl, že žádná taková nabídka herci učiněna nebyla.

V souvislosti s novým představitelem agenta 007 se skloňovala jména jako Tom Hiddleston (série Thor), Idris Elba (Star Trek: Do neznáma), Jamie Bell (Nymfomanka) nebo Tom Hughes (Lásky čas).

Po bondovkách Skyfall (2012) a Spectre (2015) sérii opustil také režisér Sam Mendes. V květnu svůj odchod definitivně potvrdil: „Bylo to neuvěřitelné dobrodružství a bavila mě každá vteřina, ale je čas na někoho jiného,“ připomíná web Deadline.

Poslední bondovka Spectre při rozpočtu 245  milionů dolarů celosvětově utržila přes 880 milionů dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy