Daniel Craig chtěl po Skyfallu s Bondem skončit

Kultura ČTK Kultura, ČTK
9. 11. 2012 18:01
Skyfall se stal nejúspěšnějším britským filmem roku, Craig vydrží i na další díly
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Daniel Craig ho prý nesnáší a po svém třetím příspěvku chtěl dobrodružství Jamese Bonda opustit. Herec to řekl v rozhovoru pro magazín Rolling Stone. Nicméně již předtím podepsal smlouvu na minimálně dva další snímky o agentovi 007.

„Snažil jsem se utéct od momentu, co jsem se k tomu dostal," řekl Craig. „Ale oni mě nepustí a já souhlasil, že s nimi natočím pár dalších, ale zatím si počkejme, jak tenhle film uspěje, protože byznys je byznys, a pokud se to podělá, mám kontrakt, se kterým si někdo šťastně vytře řiť."

Na neúspěch ovšem nedošlo - Skyfall se stal finančně nejúspěšnějším filmem roku v Británii ani ne dva týdny po uvedení do kin. Za dvanáct dní v kinech Skyfall utržil 57 milionů liber (1,8 miliardy korun) a předstihl tak dosavadního rekordmana, batmanovský film Temný rytíř povstal (od červencové premiéry utržil 56,2 milionu liber). Skyfall se tak také stal komerčně nejúspěšnějším bondovským filmem. Dosud jím byl snímek Casino Royale z roku 2006 (55,6 milionu liber). Craig tak rozhodně bude donucen hrát přinejmenším v další části série s pracovním názvem Bond 24 a zřejmě i v jeho pokračování.

Režisér Skyfall Sam Mendes v rozhovoru s časopisem Empire uvedl, že zvažoval možnost, aby se ve snímku krátce objevil první a zřejmě nejslavnější představitel Bonda, Sean Connery. Měl hrát úlohu, v níž se nakonec objevil Albert Finney. Ale Mendes se nakonec rozhodl jinak. "Odvedlo by to divákovu pozornost. Connery je Bond a nemůže se vrátit jako jiná postava... takže krátce jsme s tou myšlenkou flirtovali, ale nemohlo to tak dopadnout, protože by to rušilo," řekl Mendes.

Čtěte také
Recenze: Bond se ve Skyfall zbavuje cejchu zbabělce

Rozhovor s Craigem paradoxně vyšel v době, kdy Javier Bardem, představitel Bondova protihráče Skyfallu, měl v rozhovoru pro CinemaBland prohlásit, že mu kdysi byla role agenta 007 nabídnuta, i když si již nepamatuje, o jaký film konkrétně šlo. Jeho slova zatím nebyla oficiálně potvrzena a někteří komentátoři se domnívají, že šlo o nedorozumění a španělský herec prostě mluvil o úloze v bondovském filmu.

Stránka britské verze deníku Metro poznamenává, že na samotné oficiální premiéře Skyfallu přitom Craig mluvil úplně jinak a líčil své nadšení. 

Skyfall až nyní přichází do amerických kin.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy