Čtvrté Stmívání vidělo rekordních 150 tisíc diváků

Marie Dostálová
21. 11. 2011 15:50
Čtvrtý díl oblíbené upírské ságy s podtitulem Rozbřesk zhlédlo o víkendu přes 150 tisíc diváků
Twilight sága: Rozbřesk, část první
Twilight sága: Rozbřesk, část první | Foto: Bontonfilm

Premiéra čtvrtého dílu populární upírské ságy Stmívání (Twilight) s podtitulem Rozbřesk, část první přilákal tento víkend do tuzemských kin rekordních 157 tisíc diváků, kteří v pokladnách kin nechali přes devatenáct milionů korun. Rozbřesk tak překonal téměř trojnásobně třetí díl s názvem Zatmění, který v loňském roce vidělo o víkendu 65 tisíc diváků. Důvodem vysokých tržeb je mimo jiné vysoký počet kin (88), v nichž je upírská romance nasazena.

S velkým odstupem je na druhém místě žebříčku tržeb v našich kinech komedie o vztazích Perfect days - I ženy mají své dny režisérky Alice Nellis. Film o víkendu zhlédlo necelých 25 tisíc diváků, doposud jej vidělo téměř 130 diváků, kteří komedii odevzdali přes šestnáct milionů korun. Top tři uzavírají animovaná Tintinova dobrodružství režiséra Stevena Spielberga. Dobrodružný příběh zvídavém reportérovi o víkendu vidělo třináct tisíc diváků

I po třinácti týdnech od premiéry se v horní částí žebříčku drží komedie o nevěře Muži v naději, kterou natočil Jiří Vejdělek. Film je na šestém místě a o víkendu jej vidělo přes osm tisíc diváků. Pokud si tento trend komedie udrží, pravděpodobně se přiblíží milionové hranici diváků. Muže v naději doposud film vidělo 770 tisíc lidí, kteří v pokladnách nechali přes 96 milionů korun.

Největší propad v žebříčku zaznamenala zlodějská akční komedie Mistrovský plán s Benem Stillerem a Eddiem Murphym v hlavních rolích - klesla z šestého na třináctého místo. Přes víkend americký film zhlédlo tři tisíce diváků.

Na patnáctém místě je opět Vorlíčkova rodinná fantasy pohádka Saxána a Lexikon kouzel, kterou o víkendu viděli tři tisíce diváků. Dosud film utržil 16 milionů korun a zhlédlo ho slušných 142 tisíc diváků. Žebříček uzavírá severská černá komedie Lovci hlav s necelými dvěma tisícovkami diváků za víkend.

 

Právě se děje

Další zprávy