Na pražský Comic-Con přijede představitel Hellboye, záštitu přebral Hřib

ČTK ČTK
14. 10. 2019 22:11
Festival populární kultury Comic-Con, který se věnuje komiksům nebo sci-fi a fantasy, se příští rok poprvé uskuteční v Praze. Ve dnech 7. až 9. února využije nové haly O2 universum, záštitu nad ním přebral primátor Zdeněk Hřib z České pirátské strany. Účast potvrdil devětašedesátiletý americký herec Ron Perlman, v minulé dekádě představitel filmového Hellboye.
Ron Perlman v Hellboyovi z roku 2004.
Ron Perlman v Hellboyovi z roku 2004. | Foto: Columbia Pictures

Festival se zaměří na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy především v žánru sci-fi, fantasy a horor.

Návštěvníci pražského Comic-Conu se podle pořadatelů mohou těšit na setkání s herci a umělci, promítání, besedy, workshopy, soutěže, výstavy, koncerty, hraní videoher či virtuální realitu.

"To, co bývalo dřív okrajovou zábavou pro geeky (jednostranně vysoce zaměřené osoby), je dnes mainstreamem. Všichni známe a milujeme Star Wars, Star Trek, Harryho Pottera, Pána prstenů nebo třeba Hry o trůny. Věřím, že návštěvníci Comic-Con Prague budou nadšeni," uvádí Pavel Renčín, marketingový ředitel spolupořádajícího Active Radia.

Účast již potvrdil herec Ron Perlman, představitel filmového Hellboye ve filmech režiséra Guillerma del Tora z roku 2004 a 2008. Kromě toho Perlman účinkoval ve snímcích Nepřítel před branami, Blade II nebo Barbar Conan.

"Moc se těšíme, že představíme fanouškům tak výrazného a známého herce. Comic-Con Prague se zúčastní i Casper Van Dien známý například z Hvězdné pěchoty, Ian McElhinney ze Hry o trůny a další herci a herečky, komiksoví autoři, spisovatelé a jiní vzácní hosté," vypočítává programový ředitel festivalu Václav Pravda.

Comic-Con se těší oblibě po celém světě. První ročník se konal v USA roku 1970 a postupně se rozrostl ve významnou akci. Například před třemi lety na Comic-Conu v kalifornském San Diegu měl světovou premiéru film Star Trek: Do neznáma.

 

Právě se děje

Další zprávy