Co si pustit v televizi? Královu řeč nebo Nesmiřitelné

MD
17. 2. 2012 2:13
Jaký kvalitní film si pustit o víkendu i v dalším týdnu v televizi?
Černobílý Persepolis
Černobílý Persepolis | Foto: Aktuálně.cz

Jaký kvalitní film si pustit v televizi? Přinášíme vám jeden tip na každý den od soboty (18. února) do čtvrtka (23. února).

Sobota - Persepolis

Druhy program české televize vysílá ve 21.55 animovaný film Persepolis francouzské režisérky původem z Íránu, Marjane Satrapi, která napsala a nakreslila první íránský komiks všech dob, a na jehož základě pak vznikl tento celovečerní snímek.  Recenzent Aktuálně Tomáš H. Matějíček ve své recenzi píše: "Na rozdíl od řady kostýmních baletů typu X-Men nebo Fantastická čtyřka v případě Persepole proběhl transfer ze stránek na plátno celkem kultivovaně a to zejména právě díky úctě, kterou už si vážnější komiks ve Francii vydobyl, i díky autorčinu osobnímu spolurežijnímu dozoru."

Neděle - Nesmiřitelní

Ve 22.45 by vám na Nova Cinema neměl uniknout čtyřmi Oscary ověnčený western Nesmiřitelní, který natočil Clint Eastwood, jež ve filmu ztvárnil jednu z hlavních postav. Eastwood a Morgan Freeman představují dva stárnoucí, smůlou pronásledované psance, kteří se naposledy chopí zbraní, aby získali odměnu, kterou prostitutky nabízí za vykonání pomsty.

Pondělí - Králova řeč

Loňského držitele Oscara na Nejlepší film vysílá v 11.30 HBO. Britské drama Králova řeč Toma Hoopera nabízí skvělé herecké výkony Colina Firtha v roli koktavého krále a Geoffreyho Rushe, který hraje jeho jazykového terapeuta. Recenzent Aktuálně.cz Kamil Fila o snímku řekl: „Králova řeč nabývá svého účinku podobně jako jiný oscarový snímek Fighter;  tím, že zapojíte do estetického zážitku vědomosti o tvůrcích. Nemá cenu se posmívat, že cílem snímku je, abyste byli dojatí, protože něco ryzím způsobem dojemného v něm opravdu je."

Colin Firth jako koktavý král Jiří VI.
Colin Firth jako koktavý král Jiří VI. | Foto: Aktuálně.cz

Úterý - Svědek obžaloby

V 17.50 na MGM by vám nemělo uniknout americké krimi drama Svědek obžaloby (1957) známého režiséra Billyho Wildera, jehož film vznikly podle povídky Agathy Christie. V napínavém dramatu ze soudní síně je mladík souzen za vraždu bohaté vdovy, neboť je podezřelý, že bude těžit z její poslední vůle. V hlavních rolích se objeví Tyrone Power, Marlene Dietrichová a Charles Laughton.

Středa - Cesta do fantazie

Na Film+ si nenechte ujít ve 20.45 vynikající japonskou animovanou fantasy Cesta do fantazie (2001) režiséra Hayaa Miyazakiho. Desetiletá Chihiro je obyčejná japonská holčička. Když se s rodiči vydává poprvé do nového bydliště, jejich auto zabloudí na opuštěnou lesní cestu, vedoucí k záhadnému tunelu. Chihiro i její rodiče se vydají dovnitř a objeví cosi, co považují za opuštěný lunapark. Rodiče podlehnou lákavé nabídce občerstvení v opuštěných stáncích, ale záhy se promění ve vepře. Chihiro se snaží najít pomoc a narazí na tajuplného chlapce jménem Haku.

Čtvrtek - Chlapec v pruhovaném pyžamu

Čtyřicet minut po půlnoci vysílá Prima Family britské tísnivé drama Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008). Osmiletý Bruno je synem nacistického důstojníka, který je povýšen a poté odvelen z pohodlí Berlína do opuštěné oblasti na venkově. Bruno, jehož starší sestra už má jiné zájmy, se cítí osamělý a nemá si s kým hrát. Z nudy a ze zvědavosti neposlechne matčino varování, že se nemá vzdalovat od domu, a vydá se k nedaleké „farmě". Netuší, že je to koncentrační tábor, kde se v praxi provádí „konečné řešení" židovské otázky.

 

 

Právě se děje

Další zprávy