Do Česka míří síť slovenských multikin Cinemax, první bude v Olomouci

ČTK ČTK
19. 11. 2019 13:15
Síť slovenských multikin Cinemax příští rok otevře svůj první multiplex v Česku. Nacházet se má v nákupním centru Olympia u Olomouce, uvedla Lucie Benická ze společnosti Next Management, která nákupní centrum spravuje.
Na ilustračním snímku je multikino ve Švýcarsku.
Na ilustračním snímku je multikino ve Švýcarsku. | Foto: ČTK

Ve 12 slovenských městech nyní Cinemax provozuje 13 multikin. Vyjádření společnosti agentura ČTK zjišťuje.

"Síť multiplexů Cinemax vstupuje projektem v Olympii Olomouc na český trh. Bude se jednat o jejich první českou pobočku," potvrzuje firma Next Management. Multikino Cinemax má být v obchodním centru Olympia Olomouc zprovozněno ve druhé polovině příštího roku. Bude mít sedm sálů s 835 sedadly.

"Objekt kina se nachází v jeho severozápadní části. Prostory kina jsou řešeny jako dvoupodlažní vestavba. U hlavního vstupu bude umístěný VIP sál s vlastním odděleným lobby," dodávají zástupci nákupního centra.

Cinemax bude už třetím multikinem ve stotisícové Olomouci. V obchodním centru Šantovka ve středu města funguje šestisálové multikino Premiere Cinemas s kapacitou 952 míst. Otevřeno bylo v roce 2013. V obchodním centru Olomouc City v okrajové části Olomouce se od prosince 2005 nachází multikino společnosti CineStar.

Nové multikino Cinemax chce o přízeň diváků soupeřit technickými novinkami i netradičními službami. "Filmy se budou promítat ve formátu 4K, a maximální filmový zážitek navíc doprovodí pohodlí sedadel Premium Plus, která jsou větší než sedadla klasická, poskytují divákům větší prostor na nohy, mají vyvýšené opěrky hlavy a jsou umístěna v tom nejlepším úhlu naproti plátnu," vypočítává společnost Next Management.

U hlavního vstupu do multikina Cinemax se má nacházet VIP sál s kavárnou a rozšířeným sortimentem občerstvení. V nabídce budou i kvalitnější nealkoholické a alkoholické nápoje nebo pochutiny.

Diváci si budou moci občerstvení koupit před vstupem do VIP sálu i po usazení do kožených křesel vybavených tablety, pomocí kterých lze při sledování filmu objednávat popcorn či nápoje.

Multikina zahájila expanzi v Česku po roce 1999, kdy jejich provozovatelé postupně zamířili do všech krajských měst. V některých už dnes fungují dvě multikina. V závěru loňského roku bylo na českém trhu podle údajů Unie filmových distributorů v provozu 31 multikin, která dohromady utržila 1,68 miliardy korun. Jejich podíl na celkové návštěvnosti biografů činil 65,88 procenta a na tržbách 74 procent.

Celkové tržby kin v Česku loni stouply na rekordních 2,27 miliardy korun, což je meziročně o 13 procent víc. Počet diváků se zvýšil o 7,3 procenta na 16,3 milionu.

 

Právě se děje

Další zprávy