Christoph Waltz hledá smysl života u Terryho Gilliama

Kultura Kultura
15. 8. 2012 9:28
Mistr humoru i absurdity chystá film Zero Theorem
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Film Terryho Gilliama The Zero Theorem má již potvrzenou hlavní hvězdu. Stane se jí pětapadesátiletý rakousko-německý herec Christoph Waltz, který se od rolí v seriálech Parole Chicago nebo Komisař Rex dostal až do Tarantinových Hanebných panchartů (zde získal Oscara), Tří mušketýrů nebo snímku Voda pro slony.

Poprvé bude Waltz spolupracovat s režisérem Terry Gilliamem, známým díky komediím skupiny Monty Python, filmové verzi Barona Prášila, ale také sci-fi thrilleru 12 opic nebo pitoresknímu výjevu Brazil. Jeho zatím posledním dokončeným počinem je krátkometrážní drama Svatá rodina.

Foto: ČTK

Scénář Pata Rushina nás zavede do orwellovské dystopie, která je kontrolována diktátorskou osobností známou jako Management sledující svět lidskými kamerami. Hlavní hrdina Qohen Leth (Waltz) bude pracovat na teorému, který může objasnit smysl života, pokud nějaký je.

Jeho osamělost ve skoro zničené kapli je narušována potenciální láskou Bainsley, která ho neustále láká na kybersex. Dalším návštěvníkem je Bob, pubertální posměvačný Managementův syn. Co Qohen zpočátku neví, je, že oba hosté k němu přicházejí na příkaz samotného Managementa, který chce mít kontrolu nad jeho prací. Bob se postupně stává Qohenovým asistentem i přítelem a zároveň konstruktérem nového obleku, s jehož pomocí bude moci zkoumat vlastní duši a pátrat tak dál po tajemství teorému.

Ve filmu se podle zákulisních zpráv má také objevit virtuální psychiatr nebo armáda klonů, kteří se neukáží být skutečnými klony, pokud člověk zkoumá jejich DNA.   

Snímek začne vznikat v Rumunsku od 22. října tohoto roku.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com
 

 

Právě se děje

Další zprávy