Více žen, pestřejší etnické zázemí. Pokračování Charlieho andílků reflektuje nový hollywoodský trend

Reuters Reuters, Variety.com
27. 7. 2018 16:57
Hollywood začíná dávat čím dál víc prostoru režisérkám a herečkám s pestrým etnickým zázením. Nové Charlieho andílky ztvární běloška s australskou krví, herečka s ugandskými předky a Angličanka narozená do karibské rodiny.
Nový díl Charlieho andílků natočí herečka Elizabeth Banksová.
Nový díl Charlieho andílků natočí herečka Elizabeth Banksová. | Foto: ČTK/AP

Příští rok se na plátna kin vrátí hollywoodská sága Charlieho andílci. Její třetí díl však natočí žena a účinkovat v něm bude trojice hrdinek různého etnického původu.

Vévodit jim bude běloška s australskou krví Kristen Stewartová, někdejší hvězda upíří ságy Stmívání. Druhou z Charlieho andílků ztvární britská herečka Naomi Scottová, jejíž matka se narodila v africké Ugandě. Scottovou proslavilo účinkování ve snímku Marťan režiséra Ridleyho Scotta.

Třetí z protagonistek pak ztvární anglická rodačka Ella Balinska, která má po matce karibské předky.

Film, který navazuje na úspěšný seriál Charlieho andílci ze 70. let minulého století, natočí čtyřiačtyřicetiletá herečka Elizabeth Banksová. Projekt financuje studio Sony Pictures.

"Charlieho andílci jsou pro mě jednou z původních značek, které od svého debutu v 70. let oslavují emancipované ženy. Tento film respektuje původní příběh šéfa Charlese Townsenda a jeho partičky detektivek, avšak zároveň představuje novou éru moderních a globálních andílků," uvedla Banksová.

Ta už před třemi roky režírovala muzikálový film Ladíme 2. Nové Charlieho andílky nejenže natočí, také je jednou z producentek, scenáristek a ještě ztvární roli mentorské postavy jménem Bosley, kterou v původním seriálu i dvou následných filmech hrál muž - jednou to byl slavný Bill Murray.

Noví Charlieho andílci tak reflektují současný hollywoodský trend, kdy velkorozpočtové filmy začínají čím dál častěji natáčet ženy a hlavní role obsazují herci či herečky s pestřejším etnickým zázemím.

"Představte si legrační, jednoduchý, zábavný příběh. Pokud ho ukotvíte a uděláte z něj film o ženách, které vědí, jak si pomáhat a jak mohou být společně silné, na takový snímek je teď nejpříznivější doba," uvedla herečka Kristen Stewartová už v únoru, kdy o projektu poprvé mluvila na veřejnosti.

Charlieho andílci se prvně objevili v letech 1976 až 1981 jako americký televizní seriál. Hlavní role sexy soukromých detektivek, které na nebezpečné mise vysílá jejich nikdy nikým neviděný boss Charlie Townsend, tehdy ztvárnily Farrah Fawcettová. Kate Jacksonová a Jaclyn Smithová.

Na motivy seriálu roku 2000 vznikl velkorozpočtový hollywoodský film v čele s herečkami Lucy Liu, Cameron Diazovou a Drew Barrymorovou. Všechny tři si své role zopakovaly ještě roku 2003 v pokračování nazvaném Charlieho andílci: Na plný pecky. Oba filmy dohromady celosvětově utržily přes 500 milionů dolarů.

Roku 2011 vznikla jedna řada televizního seriálu Charlieho andílci, televize ABC jej ale kvůli nízkému ratingu záhy zrušila.

Nyní chystaný třetí díl by měl mít premiéru v září 2019 a má potenciál nastartovat celou novou ságu.

 

Právě se děje

Další zprávy