Získá nejvíc Českých lvů film Toman, nebo Hastrman? Prohlédněte si nominované

Kultura Kultura
22. 1. 2019 11:41
Historické drama Toman, lyrický Hastrman natočený podle románu Miloše Urbana a dětská road movie Všechno bude v úterý dopoledne získali nejvyšší počet nominací na filmové ceny Český lev. Prohlédněte si desítku snímků, které mají největší šanci uspět.
Foto: CinemArt

Chata na prodej

3 nominace

Ve třech kategoriích na Českých lvech může uspět druhý celovečerní film režiséra Tomáše Pavlíčka. V něm se rodina schází na chatě předtím, než odevzdá klíče novým majitelům.

Kritik Jan Gregor na Aktuálně.cz napsal, že Chata na prodej je v tuzemské kinematografii docela vzácným úkazem. Humor vychází z realistických interakcí mezi dobře napsanými i odpozorovanými postavami, zároveň se snímek vyjadřuje k českému fenoménu chataření.

"V průběhu příjemných sedmdesáti minut se člověk dostane pod kůži všem hrdinům a díky jejich více či méně vyhroceným střetům pochopí, jaká traumata si odnesli z dlouhodobého působení nejúčinnější akční jednotky psychického teroru, které se říká rodina," uvedl Gregor.

Podle kritika Kamila Fily se Chata na prodej pokouší navázat na poetiku filmů, jako jsou například Homolkovi, režisérovi by ale prospělo, kdyby zkusil točit jiný typ snímků, uvedl Fila.

 

Právě se děje

Další zprávy