Získá nejvíc Českých lvů film Toman, nebo Hastrman? Prohlédněte si nominované

Kultura Kultura
22. 1. 2019 11:41
Historické drama Toman, lyrický Hastrman natočený podle románu Miloše Urbana a dětská road movie Všechno bude v úterý dopoledne získali nejvyšší počet nominací na filmové ceny Český lev. Prohlédněte si desítku snímků, které mají největší šanci uspět.
Foto: CinemArt

Všechno bude

10 nominací

Slovinský rodák Olmo Omerzu, který v letech 2004 až 2011 studoval na pražské FAMU a od té doby působí v Česku, je autorem třetího snímku s nejvyšším počtem nominací na Českého lva. Film nazvaný Všechno bude vypráví o čtrnáctiletém Márovi, který ukradne auto a se svým o dva roky mladším kamarádem si na dobrodružné cestě užívá náhlé svobody.

Film měl premiéru na festivalu v Karlových Varech a žánrově má nejblíž ke komedii. Podobně jako režisérovy předešlé snímky Příliš mladá noc a Rodinný film se zabývá konfrontací světa dospělých a dětí. Recenzent Aktuálně.cz Tomáš Stejskal napsal, že některými scénami se Omerzu projevuje "jako jeden z našich nejtalentovanějších režisérů", který má cit pro přirozený dialog, vypointovaný gag i scény odehrávající se v jakémsi snovém bezčasí.

"Omerzu natočil svůj nejdiváčtější film, který určitě vyniká nad většinou tuzemské produkce pohybující se na hraně komedie a dramatu," konstatoval Stejskal.

Kritik Kamil Fila vnímal Všechno bude v návaznosti na tradici dětských filmů, točených v Československu v 70. a 80. letech. "Jako jízda do neznáma jde o jeden z nejodvážnějších českých filmů za poslední dobu," prohlásil Fila.

 

Právě se děje

Další zprávy