Česká komedie Láska je láska obsadila kina

Marie Dostálová
24. 1. 2012 4:49
Nová česká komedie Láska je láska vede žebříček návštěvnosti tuzemských kin
Láska je láska
Láska je láska | Foto: Blueskyfilm

Premiéra české komedie Láska je láska Milana Cieslara přitáhla tento víkend do kin 41 tisíc diváků, kteří nechali v pokladnách 5 milionů 336 korun. Pro srovnání: Muže v naději za první víkend zhlédlo přes 100 tisíc diváků.

Druhou pozici v žebříčku návštěvnosti kin obsadil čtvrtý Underworld: Probuzení s Kate Beckinsale v hlavní roli. Upírskou fantasy o víkendu vidělo 16 tisíc diváků a film utržil 2 milion 704 tisíc korun. Předchozí díly měly téměř totožný start.

Na třetí místo kleslo pokračování Sherlocka Holmese s podtitulem Hra stínů. Film režiséra Guy Ritchieho zhlédlo přes víkend přes 17 tisíc diváků. Po třech týdnech od premiéry snímek zhlédlo 156 tisíc diváků, které například Mission: Impossible - Ghost Protocol nenasbírala ani po šesti týdnech.

Pokles téměř o čtyřicet procent zaznamenalo týden po premiéře drama Davida Finchera - Muži, kteří nenávidí ženy. Adaptaci první části stejnojmenného světového bestselleru z trilogie Milénium Stiega Larssona to stačilo na páté místo, když přilákala do kin o víkendu 14 tisíc diváků, za něž utržila 2 miliony 157 tisíc korun.

Český thriller Labyrint s Lucií Vondráčkovou v hlavní roli klesl z deváté na třináctého místo. O víkendu film zhlédlo 523 diváků, což je o sedmdesát procent méně než minulý týden.

O sedm míst se propadli Hranaři - nyní jsou na sedmnáctém místě s 336 diváky za víkend. Hned za nimi je drama Rodina je základ státu, které se vyhouplo z jedenatřicátého místa na osmnácté. Žebříček uzavírá Alois Nebel, kterého o víkendu zhlédlo jen 378 diváků. Film se navíc nedostal do užšího výběru na Oscara o nejlepší zahraniční film.

Celková návštěvnost českých kin oproti žebříčku z minulého týdne poklesla o 27 tisíc diváků. Statistiky Unie filmových distributorů zase ukazují, že loni přišlo do kin o pětinu méně diváků než v roce 2010.

 

Právě se děje

Další zprávy