Česká kina milují Tučňáky, Američané Hunger Games

Kultura ČTK Kultura, ČTK
1. 12. 2014 17:18
Zejména mladší diváky českých kin o víkendu přilákal anomovaný film Tučňáci z Madagaskaru, Američané připsali naopak na konto nejvíc třetímu dílu Hunger Games.
Tučňáci z Madagaskaru.
Tučňáci z Madagaskaru. | Foto: Cinemart

Praha - Přesně opačně než za oceánem skončil uplynulý víkend v pokladnách českých kin. V USA dál panuje třetí díl Hunger Games s podtitulem Síla vzdoru, v Česku vítězí Tučňáci z Madagaskaru.

Americký animovaný film o víkendu ve 141 kinosálech zhlédlo 61 804 lidí, kteří v pokladnách nechali 8,3 milionu korun. Sci-fi romance Hunger Games si na konto připsala 25 269 diváků a tržby téměř 3,5 milionu korun.

V amerických kinech byl poměr kasovního úspěchu přesně opačný. Hunger Games diváci poslali skoro 57 milionů dolarů (celkově už má 225,7 milionů), zatímco dětský animák se spokojil s polovičním ziskem ve výši 25,8 milionu dolarů.

V Čechách i za oceánem dál láká také sci-fi Christophera Nolana Interstellar. který v Čechách zhlédlo dalších 15 073 diváků; celkem jich má na kontě už 185 tisíc.

Michálkův Pohádkář natočený podle předlohy Báry Nesvadbové skončil (samozřejmě) v tuzemsku na čtvrtém místě. Pátou pozici z minulého týdne obhájil britský příběh z konce druhé světové války Železná srdce s Bradem Pittem v hlavní roli velitele tanku. Stačilo mu k tomu 7575 víkendových diváků.

Rekordmanem české první dvacítky je pohádka Jana Svěráka Tři bratři, která v ní boduje už čtyři měsíce. Na kontě má 535 tisíc malých i velkých, kteří v pokladnách kin nechali 66 milionů korun.

Za oceánem uspěly za zmíněnými kasovními trháky ještě komedie Šéfové na zabití 2 a Návrat blbýho a blbějšího, které vydělaly 15,7 resp. 8,2 milionu dolarů. První už v českých kinech má za sebou víkend, ale diváky příliš nenadchla, druhá bude mít příležitost od 4. prosince.

 

Právě se děje

Další zprávy