Češi potvrdili, že mají v kinech raději domácí monstra

Irena Hejdová Irena Hejdová
29. 1. 2008 14:23
YouTube Godzilla zatím české publikum moc neláká
Na vlastní nebezpečí
Na vlastní nebezpečí | Foto: Falcon

Praha - Tři české filmy v první pětce víkendového žebříčku tržeb potvrzují zájem o domácí filmy bez ohledu na kvalitu. Na první místo se po premiéře vyšplhal Renčův snímek Na vlastní nebezpečí.

Parta rafterů v čele s instruktorem Filipem Blažkem a hledačem dávných rodinných tajemství Jiřím Langmajerem (plus Markem Dalíkem v zádech) vydělala zatím 4,5 milionu korun a shlédlo ji 35 tisíc diváků, což je slušný počet na kritiky nijak zvlášť pozitivně hodnocený snímek.

Foto: Ondřej Besperát
Čtěte také: Na Rafťáky od Renče jen Na vlastní nebezpečí

Druhé místo patří Ivanu Trojanovi a snímku Václav. Film se v tabulce drží už osm týdnů od premiéry; příběhy vesnického prosťáčka už vidělo celkem téměř 250 tisíc lidí a celkové tržby činí 22,5 milionu korun.

Na třetím místě je postkatastrofické americké sci-fi Já, legenda, na čtvrtém pak jen katastrofická česká komedie Svatba na bitevním poli. Na Bolka Polívku a sestavu seriálových herců pod velením Dušana Kleina nalákala dohromady 56 tisíc diváků, kteří v kinech nechali necelých 7 milionů korun.

Páté místo patří druhé novince minulého týdne - monstroznímu Monstru, v němž skupina zlatomládežníků prchá v New Yorku před přebujelým ještěrem s chuti zabíjet. Ceněný a podařený film ovšem v českých kinech vidělo zatím pouhých 7 tisíc diváků a vydělal jen 981 tisíc korun.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také: Monstrum má vyfreudovat z hlavy 11. září 

Na dalších místech už jsou staří známí - šesté si vystřílel Americký gangster, sedmé zaleptal medem Pan Včelka, osmé si vyměřil Zlatý kompas a deváté vyromantizoval doják P.S. Miluji tě. Desítku uzavírá George Clooney jako Michael Clayton.

Třetí novinka minulého týdne trestuhodně skončila až na 18. místě - je jí nový snímek Wese Andersona Darjeeling s ručením omezeným.

Z českých filmů se do první dvacítky vešla ještě komedie Chyťte doktora na dvanáctém místě a dokument Jan Saudek, který dvacítku uzavírá.

 

Právě se děje

Další zprávy