Čechy v kinech nejvíc zajímalo sci-fi Příchozí a animovaní Trollové

ČTK ČTK
14. 11. 2016 15:54
Nejvíce lidí o víkendu přilákalo do českých kin nově uvedené americké sci-fi Příchozí, které vidělo téměř 33 tisíc diváků a na tržbách vydělalo 4,7 milionu korun.
Režisér Denis Villeneuve je génius a jeho sci-fi Příchozí je intelektuálně a emocionálně náročný příběh, tvrdí nadšeně kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila

Sci-fi režiséra Denise Villeneuvea bylo nejnavštěvovanějším filmem uplynulého víkendu. Film Příchozí odsunul na druhé místo americký animovaný film Trollové. Doctor Strange, který vedl žebříček víkendové návštěvnosti předchozí dva týdny, se umístil na třetím místě.

Snímek o skřítcích, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv, o víkendu zaznamenal tržby 4,5 milionu korun. Za vstupenky na film o neurochirurgovi, jehož život se změní po dopravní nehodě, nechalo 26 tisíc diváků v pokladnách kin 4,2 milionu korun.

Čtvrté místo stejně jako minulý týden obsadil režijní debut producenta Tomáše Hoffmana Bezva ženská na krku. Komedie o Elišce, která chce začít nový život jako učitelka ve středočeské vesnici, za pět týdnů utržila téměř 40 milionů korun.

Na páté místo po víkendu klesl animovaný film režisérky a výtvarnice Galiny Miklínové Lichožrouti. Dobrodružný snímek o zlodějích ponožek natočený podle knihy, kterou režisérka napsala s Pavlem Šrutem, za měsíc vidělo na 218 tisíc lidí.

Z českých filmů skončil na šestém místě ještě romantický příběh Pohádky pro Emu režiséra Rudolfa Havlíka. Devatenácté a 20. místo obsadily válečné drama Tenkrát v ráji a komedie Tomáše Vorla Instalatér z Tuchlovic s Jakubem Kohákem v hlavní roli.

 

Právě se děje

Další zprávy