Čechy v kinech baví americké animáky, domácí film propadl

ČTK ČTK
18. 8. 2015 12:28
Animované filmy a akční komedie hrají prim v návštěvnosti tuzemských kin. O uplynulém víkendu vyhrála návštěvnost akční komedie Pixely.
Pixely
Pixely | Foto: Sony Pictures Entertainment

Praha – Americká akční sci-fi komedie Pixely skončila hned po premiéře v čele tabulky nejnavštěvovanějších filmů českých kin. O minulém víkendu ji podle informací Unie filmových distributorů vidělo téměř 24 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 3,6 milionu korun.

V příběhu o tom, jak si mezigalaktičtí mimozemšťané chybně vyloží videozáznamy klasických videoher jako vyhlášení války, ztvárnil hlavní roli Adam Sandler.

Druhé místo patří animovanému snímku V hlavě, který vidělo 150 tisíc diváků a jehož tržby přesahují 20 milionů korun.

Třetí je Fantastická čtyřka, která je další novinkou v distribuci. Tuto akční sci-fi si vybralo 12 380 víkendových diváků. Za ní je animovaná komedie Mimoni, jejíž celková návštěvnost záhy dosáhne 700 tisíc lidí. Následuje pátý díl akční série Mission: Impossible s Tomem Cruisem s podtitulem Národ grázlů.

Americkou nadvládu v distribuci narušil až na osmém místě český snímek debutujícího Slávka Horáka Domácí péče; ve 47 kinech ho však vyhledaly jen necelé čtyři tisícovky zájemců.

 

Právě se děje

Další zprávy