Cate Blanchett si zahraje hvězdu amerických seriálů

mad
Aktualizováno 7. 9. 2015 22:36
Chystá se životopisný film o někdejší hvězdě amerických sitcomů Lucille Ball. V hlavní roli Cate Blanchett, scénář napíše Aaron Sorkin.
FF Cannes - Cate Blanchett
FF Cannes - Cate Blanchett | Foto: Reuters

PrahaCate Blanchett si zahraje hvězdu amerických televizních seriálů Lucille Ball, která se proslavila v 50. letech minulého století populárním sitkomem I Love Lucy.

Scénář by podle některých zdrojů měl napsat Aaron Sorkin (The Social Network, Moneyball), informoval web The Hollywood Reporter. Životopisný film se zaměří na hereččinu kariéru. Herečka za svůj život získala celkem 13 nominací na cenu Emmy, z toho čtyřikrát ocenění vyhrála.

V roce 1979 získala prestižní Cenu Cecila B. Demilla předávanou na Zlatých glóbech, a zařadila se tak po bok Johna Wayna, Walta Disneyho nebo Charltona Hestona.

Ball je známá hlavně ze seriálu I Love Lucy, který se začal vysílat v roce 1951. Jde o jeden z nejúspěšnějších sitkomů v dějinách americké televize. V mnoha směrech nastavil parametry, které se při produkci sitkomů nejen v USA používají dodnes. Seriál měl šest sérií o 181 dílech a vyprávěl o Lucy, která se stále pokouší prorazit v showbyznysu, i když nemá žádný talent.

Lucille Ball si zahrála v desítkách filmů a dalších seriálech (The Lucy Show, Here's Lucy), kde opět ztělesnila známou postavu Lucy. Herečka zemřela v 77 letech v roce 1989. Jejím posledním seriálem byl Life with Lucy (1986), v němž ztvárnila titulní postavu v důchodovém věku.

 

Právě se děje

Další zprávy