Captain America 3: Robert Downey rozpoutá válku superhrdinů

jla
Aktualizováno 14. 10. 2014 20:01
Robert Downey mladší vyvrátil spekulace o svém konci v marvelovském světě. Na plátno se vrátí jako Iron Man v boji proti Captainu Americovi v roce 2016.
Robert Downey ve filmu Iron Man 3.
Robert Downey ve filmu Iron Man 3. | Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - Robert Downey Jr. se znovu vrátí jako Iron Man. Tentokrát ve filmu Captain America 3, kde se z něj stane záporný hrdina, který bojuje za Zákon o registraci superhrdinů.

Marvelovské pokračování příběhu o jednom z prvních Avengerů využije komiksové předlohy Civil War z let 2006 a 2007. Ústřední zápletkou bude nový Zákon o registraci superhrdinů, jenž káže každému člověku obdařenému superschopnostmi v Americe přiznat svoji identitu a zapsat se do služeb vlády Spojených států.

Na straně zákona pochopitelně stojí Iron Man a proti němu sám Captain Amerika. Rozdělí tak svět marvelovských superhrdinů na dva tábory a strhne se velká bitva o práva amerických superhrdinů.

Captain America byl málem bez Iron Mana

Když Robertu Downeymu mladšímu nabídli spolupráci na třetím pokračování filmu Captain America, měl mít Iron Man jen omezený čas na plátně, a Downey by tak pracoval pouhé tři týdny. Herec však požadoval více prostoru, a tedy i lépe placenou práci.

V dalších jednáních se Marvel Studios rozhodlo ve snaze zachovat své superhrdiny po dalších několik let přistoupit na požadavky Downeyho agentury.

Vedle Downeyho mladšího se jako Captain America tradičně objeví Chris Evans. Režie se opět ujmou bratři Joe a Anthony Russovi (Captain America: Návrat prvního Avengera). Americká premiéra je plánována na květen roku 2016.

 

Právě se děje

Další zprávy