Teroristy z bostonského atentátu vypátrá Casey Affleck

Kultura Kultura
9. 10. 2014 9:58
Začíná natáčení dramatu o teroristickém útoku na bostonský maraton. V hlavní roli se objeví Casey Affleck.
C. Affleck ve filmu Ain't Them Bodies Saints
C. Affleck ve filmu Ain't Them Bodies Saints | Foto: Externí

Praha – Server Variety přinesl informaci, že americký herec Casey Affleck získal hlavní v roli v chystaném dramatu o teroristickém útoku na bostonský maraton. Herce jsme naposledy mohli vidět například v dramatu Ain't Them Bodies Saints, který byl loni uveden na filmovém festivalu v Karlových Varech a objeví se i v letošním hitu Interstellar.

Casey, mladší bratr Bena Afflecka, bude snímek i produkovat. Scénář je založen na knize „Boston Strong“ Caseyho Shermana a Davea Wedgeho, která by měla vyjít letos na podzim. Autory scénáře jsou Eris Johnson a Paul Tamasy, kteří napsali oceňované drama The Fighter (2010).

Trailer k filmu Fighter
Trailer k filmu Fighter

Film se zaměří na pátrání po sourozencích Carnajevových, které po útocích policie z činu podezřívala. Původně se měla natáčet televizní minisérie, z toho však v létě sešlo.

Zajímavostí je, že Casey Affleck hrál již ve dvou filmech, které se v Bostonu odehrávají, a to Dobrý Will Hunting (1997) a Gone Baby Gone (2007) a také hraje v chystaném dramatu The Finest Hours, které je též zasazeno do Bostonu. Když k tomu připočteme, že scenáristé dokázali toto město velmi autenticky vykreslit ve filmu Fighter, čeká náš pravděpodobně věrohodné drama bez umělých příkras.

Obžalovaní sourozenci

Džochar Carnajev u soudu vinu ve všech třiceti bodech obžaloby popřel. Podle obžaloby spolu s bratrem Tamerlanem 15. dubna 2013 v cíli mezinárodního maratonu v Bostonu umístil dvě bomby ukryté v tlakových hrncích. Tamerlan zemřel loni 19. dubna při přestřelce s policií, Džochara policie dopadla o den později a soud s ním má začít v lednu 2015. Hrozí mu trest smrti. Při útocích zemřeli tři lidé a přes 170 jich bylo zraněno.

 

Právě se děje

Další zprávy