Byla to úplná muka. Seriál Wednesday od Netflixu se dočká další řady

Kultura Kultura
8. 1. 2023 14:25
Videotéka Netflix objednala druhou řadu hororového komediálního seriálu Wednesday, v němž copatá, zasmušilá a sarkastická rebelka z hororové rodiny Addamsových hraná Jennou Ortegou vyšetřuje sérii vražd a čelí nebezpečnému monstru.
"Byla to úplná muka. Děkuju vám," říká Wednesday hraná Jenny Ortegou ve videu oznamujícím druhou řadu seriálu Wednesday. | Video: Netflix

"Bylo úžasné vytvořit seriál, na který se napojí lidé po celém světě. A je nám ctí, že mučivé dobrodružství Wednesday bude pokračovat i ve druhé řadě," oznámili tvůrci Alfred Gough a Miles Millar.

"Během posledních pár týdnů mě pronásledovali, strašili a milionkrát napodobovali na internetu. Byla to úplná muka. Děkuju vám," vzkazuje hrdinka v krátkém videu, které autoři zveřejnili na sociálních sítích.

Příběh odehrávající se na fiktivní střední škole Nevermore určené pro vyvrhelské děti, upíry, vlkodlaky, sirény a měňavky měl premiéru koncem listopadu. Od té doby se stal třetí nejsledovanější sérií Netflixu všech dob, za čtvrtou řadou sci-fi Stranger Things a jihokorejskou Hrou na oliheň. Celkový počet zhlédnutí Wednesday už přesáhl 1,2 miliardy hodin, píše server Hollywood Reporter.

Zvlášť populární je seriál na síti TikTok, kde příspěvky s tagem #WednesdayAddams nasbíraly přes 22 miliard přehrání. Uživatelé včetně celebrit jako zpěvačky Lady Gaga tam napodobovali osobitou choreografii, kterou představitelka hlavní role vymyslela pro taneční scénu ze školního bálu. Na něm v seriálu zněla píseň Goo Goo Muck od kapely The Cramps z roku 1981, na TikToku se výzva častěji šířila se zrychlenou skladbou Bloody Mary právě od Lady Gaga z roku 2011. Také díky tomu se soundtrack z Wednesday ve své kategorii krátce po zveřejnění seriálu vyšplhal do čela prodejního žebříčku na iTunes.

Podle serveru Variety.com zatím akorát není jasné, zda se také na druhé řadě Wednesday bude podílet čtyřiašedesátiletý Tim Burton, který byl výkonným producentem a režíroval čtyři z osmi dosavadních epizod.

Podle kritika Pavla Sladkého se Wednesday a její vrstevnice v seriálu vzájemně povzbuzují, aby "byly své" a "akceptovaly sebe samy takové, jaké jsou", čehož jsou vyvrhelové ve výsledku hlavní metaforou. Formování vlastní identity, odlišnost a její outsiderské podoby bývají pro podobné teenagerské seriály klíčové. "Při vší vyvrhelské vyšinutosti je však Wednesday naprosto konvenční. Vychází vstříc všemu, co bychom od podobného námětu na Netflixu čekali," napsal.

Taneční scéna ze seriálu Wednesday

Taneční choreografii Wednesday hrané Jenny Ortegou na Tiktoku napodobují statisíce uživatelů. | Video: Netflix
 

Právě se děje

Další zprávy