Brno film festival začíná ve čtvrtek

RiK
1. 11. 2005 13:30
Hlavním lákadlem celé akce je světová premiéra Švankmajerova snímku Šílení.
Snímek z filmu Šílení
Snímek z filmu Šílení | Foto: česká televize

Ten zahájí týdenní přehlídku 57 domácích i zahraničních letošních distribuovaných či oceněných filmů. Pořadatelé snímky rozdělili do tří kategorií Filmové novinky, Vítězové festivalů a Projekt 100.

V sekci novinek se objeví například premiéra česko-britského snímku Sklapni a zastřel mě s Karlem Rodenem v hlavní roli, ze zahraničních titulů americké filmy Tajemný let či dlouho očekávaný animovaný film Mrtvá nevěsta Tima Burtona. 
Podle Davida Horáčka ze společnosti Palace Cinemas, která akci pořádá, jsou nejzajímavější právě Švankmajerovi Šílení. V titulních rolích se představí Jan Tříska, Pavel Liška, Anna Geislerová a Jaroslav Dušek. Tématy mají být absolutní svoboda, civilizační represe a manipulace. Příběh volně vychází z povídek Edgara Allana Poea a tvůrci jej označují za filozofický horor.
Po brněnském uvedení se festival přesune do Prahy, v multiplexu Slovanský dům jej zájemci mohou navštívit od 10. do 16. listopadu. Podrobný program a rezervace vstupenek jsou k dispozici na internetových stránkách www.palacefilmfestival.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy