Bratři, želvy a Stallone. Kina ovládly filmy pro děti. A sex

ČTK ČTK
26. 8. 2014 14:59
Diváci českých kin poslali pohádce Tři bratři o víkendu přes sedm milionů korun, zájem byl i o Želvy Ninja a třetí Postradatelné. Dospělí se bavili u snímku Sex Tape.
Zdeněk Svěrák ve filmu svého syna Jana.
Zdeněk Svěrák ve filmu svého syna Jana. | Foto: Externí

Praha - Filmová hudební pohádka Tři bratři režiséra Jana Svěráka zůstává v čele žebříčku víkendové návštěvnosti českých kin. O víkendu ji zhlédlo 56 720 malých i velkých diváků, kteří nechali v pokladnách kin 7,3 milionu korun.

Tři bratři minulý týden změnili pořadí nejúspěšnějších popremiérových víkendů domácí tvorby. V historické tabulce skončil tento snímek na druhém místě, když ho předstihl jen první díl lidové komedie Babovřesky Zdeňka Trošky. Režisér Jan Svěrák měl dosud v TOP 20 nejlepších českých filmů v premiérovém víkendu tři tituly. Vedle pohádky Tři bratři i Vratné lahve na šestém a Tmavomodrý svět na třináctém místě. V letech 2007, respektive 2001, je vidělo 107 357 a 84 066 lidí.

Na druhém místě do žebříčku vstoupil další dětský titul, americký animovaný titul Želvy Ninja, který za první týden vidělo bezmála 40 tisíc diváků. Třetí je další novinka, americká komedie Sex Tape o tom, co všechno může způsobit zdánlivě nevinná nahrávka erotických hrátek, kterou o víkendu vidělo přes 19 tisíc lidí. Následuje americká akční střílečka Expendables: Postradatelní 3, kterou již celkem za dva týdny navštívilo přes 56 tisíc diváků. Na pátém místě je akční podívaná vycházející z úspěšného komiksu Strážci Galaxie, jejíž tržby již překročily 20,5 milionu korun.

Z dalších tuzemských snímků je Krobotův celovečerní debut Díra u Hanušovic na sedmém místě a dvacítku nejnavštěvovanějších víkendových titulů uzavírá dokument Olgy Sommerové Magický hlas rebelky.

 

Právě se děje

Další zprávy