Pitt přemlouvá Finchera, aby zrežíroval dvojku zombie hororu Světová válka Z

mad
15. 8. 2016 9:05
Brad Pitt jedná s režisérem Davidem Fincherem o natáčení druhého dílu Světové války Z. Film z roku 2013 o virové nákaze, která zachvátila lidstvo, utržil celosvětově přes půl miliardy dolarů. Pokud by Fincher nabídku přijal, jednalo by se o čtvrtou spolupráci s Pittem.
Světová válka Z.
Světová válka Z. | Foto: Cinemart

Brad Pitt podle zdrojů časopisu Variety chce, aby jej David Fincher režíroval v pokračování akčního zombie hororu Světová válka Z (2013).

Vyjednávání mezi dlouholetými přáteli mělo začít před dvěma týdny. Ze začátku bylo dle zdrojů vlažné, ale nyní už má režisér nabídku na stole.

Světová válka Z je volnou adaptací stejnojmenné knižní předlohy Maxe Brookse. Pitt ve filmu ztvárnil hlavní roli zaměstnance OSN, který se snaží hledat řešení virové epidemie, která mění lidi v zombie.

Snímek byl pro studio Paramount noční můrou. Natáčení bylo problematické a na place byly neshody. Scénář přepisoval Damon Lindelof a následovalo mnoho přetáček. Plánovaný rozpočet nebyl dodržen a celkově se vyšplhal až na 190 milionů dolarů. Najatí producenti byli vyhozeni a kameraman byl údajně několikrát požádán, ať odejde, připomíná Hollywood Reporter.

Film však získal spíše pozitivní recenze a stal se diváckým hitem, neboť celosvětově utržil přes 540 milionů dolarů. Pokračování tak bylo nevyhnutelné, avšak režisér Marc Forster neměl zájem, píše server Screenrant.

Dvojku měl původně točit Antonio Bayona, ale dal raději přednost pokračování Jurského světa. Pitt oslovil údajně řadu režisérů, ale nejraději by na pozici viděl Finchera, se kterým natočil už tři filmy, a to Sedm (1995), Klub rváčů (1999) a Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008).

Studio Paramount se k informaci zatím nevyjádřilo. Pokud by Fincher nabídku přijal, jednalo by se v jeho kariéře teprve u druhý sequel. V roce 1992 vstoupil do kin třetí díl Vetřelce, na nějž však filmař vzpomíná se značnou nechutí, neboť studio neustále zasahovalo do natáčení a striktně prosazovalo své nápady. Natáčení navíc začalo dříve, než byl dopsán scénář, shrnuje web Cinemablend.

 

Právě se děje

Další zprávy