Borat je mrtev, ať žije Brüno. Don't Sie think so?

Irena Hejdová Irena Hejdová
7. 11. 2008 13:30
Módní redaktor narušuje módní přehlídky i demonstrace

Los Angeles - Po fenomenálním úspěchu komedie Borat by se zdálo, že britský komik Sacha Baron Cohen má se svými mystifikacemi utrum. 

Přestože ho při dalším pokoušení hranic důvěřivosti pilně sledují média, nepřestává homosexuální rakouský módní redaktor Brüno ve svých Miloučkých cestách po Americe za účelem vyvedení heterosexuálních mužů z míry přítomností gay cizince v síťovaném nátělníku.

Brüno: Delicious Journeys Through America for the Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner in a Mesh T-Shirt je podtitul zatím oficálně nepojmenovaného snímku, který by do amerických kin měl vstoupit 15. května 2009; česká premiéra je plánována na 6. srpna příštího roku.

Foto: Pavel Kroulík

Princip zábavných převleků, které předváděl už ve své Ali G Show, zůstává stejný. Sacha Baron Cohen atakuje běžné spoluobčany i nebožáky z řad celebrit a zkouší, jak odpoví na jeho prostoduché dotazy.

Předstupuje před ně v rolích, které tázaní snad ani nemohou brát úplně vážně - tím upřímnější či překvapivější ale jejich interakce bývají.

Opakovaný vtip není vtipem, v případě Sachy Barona Cohena to ale tak úplně neplatí. Jeho Boratovi se přes jednoduchý princip povedlo vypovědět mnoho o americké společnosti, o její xenofobii a prudérnosti, ale i o vlastenectví až za hrob.

Lze předpokládat, že afektovaný módní reportér naváže na netradiční způsob výzkumu způsobem ještě výbušnějším.

Kde buranský reportér Borat uváděl do rozpaků své objekty zájmu popletenými znalostmi amerických reálií, šovinistickými názory a odhalováním podivuhodného životního stylu Kazachů, přivádí je rakouský reportér Brüno k šílenství.

Foto: Aktuálně.cz

Počínaje tím, když jim odporuje větami "Ich don't think so" či "Nicht, nicht" nebo když jen tak mezi řečí zesměšňuje holocaust.

O podobě připravovaného filmu svědčí incidenty, při kterých byl Sacha Baron Cohen v převleku za Brüna přistižen médii, diváky či policií v posledních měsících a dnech; asi nejproslujejší je jeho návštěva fashion weeku v Miláně.

Už teď tak je jasné, že ve filmu se objeví na demonstraci, jako go-go tanečník i při uzavírání registrovaného partnerství. Americká média jeho eskapády pilně zaznamenávají a teprve natáčenému filmu tak přibývá publicita.

Nejnověji tento týden kolem desáté večer vylezl Brüno na bar v gay podniku Here lounge v západním Hollywoodu.

Brünovo pětiminutové vystoupení v roli go-go tanečníka vyvolalo nadšení mužských návštěvníků klubu, kteří ho obdarovali několika dolarovými bankovkami zastrčenými do trenýrek.

Foto: Pavel Kroulík

O něco dříve byl Brüno také účastníkem demonstrace ochranitelů svátosti manželství proti registrovaným sňatkům homosexuálů v Los Angeles.

Nejdříve se tu pohyboval inkognito v blond paruce a konzervativním oblečení; poté, co byl v davu demonstrantů rozpoznán, rychle zmizel.

Se svým štábem se Brüno objevil i na říjnové pařížské modní přehlídce Stelly McCartney, několik dnů předtím ho policie vyváděla z mola, na které se dostal na přehlídce Agathy Ruiz de la Prada.

Pokoušel se dostat i na přehlídku Versace, sem mu ale ochranka zabránila ve vstupu.

Britský komik a absolvent Cambridge Sacha Baron Cohen pronikl na filmová plátna i v serioznějších podobách.

Má za sebou roli afektovaného namyšleného rivala krvavého holiče z Burtonova Sweeney Todda, namluvil postavu krále lemurů Juliena z animovaného Madagascaru - teď se v této roli vrací i ve druhém díle.

Bruno
Bruno | Foto: Aktuálně.cz

Po Brunovi má už ve výhledu i další dva filmy - hudební komedii Curly Oxide and Vic Thrill, kde ztvární právě „kudrnatého kysličníka", tedy mladého chasidského Žida, který se dá dohromady s kapelníkem skupiny hrající folk a gospel.

V plánu je i Večeře pro šmuky (Dinner for Schmucks), v níž by Cohen měl ztvárnit neobyčejně hloupého muže, který má schopnost zničit život každému, kdo se ocitne v jeho blízkosti.

Mluví se také o komedii, v níž by měl ztvárnit Sherlocka Holmese.¨

 

Právě se děje

Další zprávy