Bony a klid 2: Vrátí se tuzexový vekslák Jan Potměšil?

Irena Hejdová Irena Hejdová
14. 3. 2008 14:45
Bony a klid 2 budou prý portrétem nové doby
Foto: TV Prima

Praha - Už osm let pracuje Radek John na scénáři pokračování "veksláckého thrilleru" Bony a klid. Podle producenta Jana Nejedlého by se film mohl začít točit příští rok.

"Ovšem v případě, že do konce letošního bude dopsán scénář," říká Nejedlý, který je jako producent podepsán i pod teenagerskými Snowboarďáky a Experty, pod krimikomedií Prachy dělaj člověka a proslul i jako účastník sporu o filmová práva k pokračování Dívky na koštěti.

"Za tuto dobu už máme několikátou verzi scénáře, ale stále si nejsme jisti napsanou látkou, chceme, aby volné pokračování bylo minimálně stejně dobré jako původní film."

Původní film z roku 1987 podle Johnova námětu a scénáře natočil Vít Olmer. Jeho hrdinou je automechanik Martin - přijíždí do Prahy sehnat marky, za něž by mohl koupit video pro mladoboleslavskou diskotéku.

Překupníci ho ale napálí a tak se vydává pátrat po vekslácích, kteří mu prodali falešné bankovky. Namísto toho se ale stane členem vekslácké party.

Ústředního hrdinu ztvárnil Jan Potměšil, v dalších rolích se objevili Veronika Jeníková, Roman Skamene či Josef Nedorost. Ti by se podle Nejedlého měli objevit i v pokračování. "Ve všech verzích scénářů se počítalo s návratem všech původních žijících herců," dodává.

 

Foto: Ludvík Hradilek

"Filmem Bony a klid I jsou velmi dobře rozdány karty pro strhující portrét nové doby, nových bohatých a nových křivd, které přinesla etapa divokého kapitalismu v této zemi," píše Radek John v synopsi filmu na webových stránkách www.bonyaklid2.cz

Pokračování se má zaměřit právě na dobrodružství bývalých veksláků v éře kapitalismu, záporákům z minulého dílu se opět má postavit Jan Potměšil, tentokrát jako mstitel na vozíku.

Významné místo by v chystaném filmu mohla získat v prvním filmu teprve čtyřletá dcera Evičky-tričko, která je dnes dospělá a připravená stát se katalyzátorem děje.

Nejdelého produkce připravuje i novou romantickou komedii z golfového prostředí Veni, vidi, vici.

"Autor námětu je Marek Šmíd, autorem scénáře je Radan Dolejš, dramaturg Radek John, hudebním producentem Kája Mařík a o režii jednáme s Jiřím Chlumským," vypočítává Nejedlý tvůrčí sestavu.

V souvislosti s hlavní rolí se mluví o Vojtovi Kotkovi, začátek natáčení je plánován už na konec letošního června. "23. června pořádáme promo golfový turnaj Veni, vidi, vici a návazně zůstáváme natáčet v lokacích Karlových Varů i při mezinárodním filmovém festivalu," dodává producent.

 

Právě se děje

Další zprávy