Bojkotujte nové Star Wars, je to multikulturní propaganda, burcují odpůrci na Twitteru

mad
21. 10. 2015 9:34
Na Twitteru se objevily stížnosti na obsazení nové epizody Star Wars. Podle některých uživatelů je film zaměřený proti bělochům a podporuje "multikulturní propagandu". Lidé tak narážejí na černošského herce v hlavní roli, a vyzývají proto k bojkotu filmu. Na rasistické tweety reagovaly tisíce fanoušků, kteří je odsoudili a upozornili například na to, že hlas Dartha Vadera patří černošskému herci Jamesi Earlu Jonesovi.
Do jedné z hlavních rolí byl obsazen John Boyega
Do jedné z hlavních rolí byl obsazen John Boyega | Foto: Falcon

Praha – Na sociální sítí Twitter se začátkem týdne stalo populární klíčové slovo #BoycottStarWarsVII, které vyzývá k bojkotu filmu Star Wars: Síla se probouzí.

Důvod? Někteří uživatelé totiž namítají, že hlavní postavy snímku nejsou bílí muži a že film "podporuje hrozivou multikulturní propagandu", informoval The Hollywood Reporter.

V úterý, kdy už byl zveřejněn nový trailer k filmu, se hashtag #BoycottStarWarsVII zařadil mezi tzv. trending topics ("žhavá témata"). Podporovatele bojkotu okamžitě zavalily tisíce reakcí, které jejich tweety odsuzovaly, napsala BBC.

"Bojkotujte Star Wars VII, protože je to antibílá propaganda podporující bílou genocidu," zní tweet od uživatele End Cultural Marxism. K bojkotu vyzývá proto, že jde o "propagandu sociální spravedlnosti, která si znepřáteluje své jádro fanoušků, které tvoří mladí běloši."

V dalším tweetu vysvětluje, že velitele stormtrooperů hraje žena, Hispánec řídí stíhačku a hlavní roli má žena.

Těmto tweetům oponují fanoušci, kteří upozorňují na to, že v Hvězdných válkách již dříve účinkovali i jiní než bílí herci. Například hlas Dartha Vadera patří afroamerickému herci Jamesu Earlu Jonesi. K obraně se připojila i herečka Audra McDonaldová, která se podporovatelů bojkotu ptá: "Tak ať si to ujasním. Wookieeové, ewokové a droidi jsou fajn, ale černoch vám vadí? Jděte domů. Jste opilí."

Star Wars: Síla se probouzí vstoupí do českých kin 17. prosince.

 

Právě se děje

Další zprávy