Boj proti AIDS je v Cannes tradice. Nikdo nesmí chybět!

Kultura Reuters Kultura, Reuters
23. 5. 2014 16:09
Celebrity podpořily v Cannes tradiční charitativní ples, který už jedenadvacet let získává finance na výzkum AIDS. Letos se podařilo vybrat 38 milionů dolarů.
Modelka Eva Herzigová a herečka Sharon Stone.
Modelka Eva Herzigová a herečka Sharon Stone. | Foto: Reuters

Cannes 2014 Sharon Stone, John Travolta nebo vítěz(ka) Eurovize Conchita Wurst se rozhodli podpořit charitativní akci, která proběhla v rámci prestižního filmového festivalu v Cannes. 21. ročník ve čtvrtek večer vybral na podporu výzkumu AIDS 38 milionů dolarů, jak oznámil hollywoodský producent Harvey Weinstein.

Slavnostní ples se konal v luxusním hotelu Du Cap-Eden-Roc nedaleko Cannes. Akci navštívili také Leonardo DiCaprio, Kylie Minogue, Dita Von Teese, Adrien Brody, Paris Hilton nebo Catherine Deneuve.

Marion Cotillard a Leonardo DiCaprio.
Marion Cotillard a Leonardo DiCaprio. | Foto: Reuters

Organizace amfAR, která ples každoročně pořádá, vybrala během dvaceti let 120 milionů dolarů. Akci navštěvují největší světové celebrity, což přitahuje sponzory. Letos bylo pozváno 900 osob z různých oblastí šoubyznysu.

Sharon Stone v jednu chvíli napomínala dav, protože příliš hlasitě přihazoval, ale později poděkovala všem, kteří akci podpořili: „Vím, že každý z vás někoho ztratil kvůli AIDS. Nyní stojíme na začátku konce této nemoci“.

Carla Bruni-Sarkozy.
Carla Bruni-Sarkozy. | Foto: Reuters

V aukci mohli dražitelé koupit například skicu Pabla Picassa, motorku nebo výlet na jachtě. Nejvíce organizátoři utržili za pozlacenou kostru mamuta ve skleněné kleci od umělce Damiena Hirsta, a to 11 milionů eur. Nový majitel tohoto díla, ukrajinský podnikatel Leonard Blavatnik, prohlásil, že zatím neví, kam velké prehistorické zvíře umístí.

Picassova skica se prodala za 380 tisíc eur, fotografie Marilyn Monroe od Andyho Warhola se vydražila za 350 tisíc eur, rukavice od návrháře Chanelu Karla Lagerfelda za 10 tisíc eur, za náhrdelník Carly Bruni-Sarkozy dal kupec 400 tisíc eur.

 

Právě se děje

Další zprávy