Bohuš má na rozdíl od Polívky farmu. Ve druhém Dědictví

Kultura ČTK Kultura, ČTK
24. 5. 2013 15:30
Pokračování komedie Dedictví aneb Kurvahošigutntag natočí Robert Sedláček
Foto: archiv

Praha - První klapka filmu Dědictví II - pokračování kultovní komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntag z roku 1992 - se ozve ve středu 29. května se u Sedlčan. Před kamerou se opět sejdou známí hrdinové, Bohumil Stejskal, jeho věrný přítel Arnošt, Vlastička, JUDr. Anděl a do děje vstoupí i nové postavy.

V režii Roberta Sedláčka se vedle Bolka Polívky objeví Arnošt Goldflam, Karel Heřmánek, Ivana Chýlková, Dagmar Havlová, Břetislav Rychlík, Karel a Marian Rodenovi a Miroslav Donutil.

Foto: archiv

"Chybět nebude ani Karel Gott. Natáčet se bude na přelomu května a června, v červenci a začátkem srpna v lokacích v okolí Prahy a Brna. Premiéra se předpokládá v únoru příštího roku. Dědictví II vzniká v produkci společnosti Space Films, stejně jako původní snímek Věry Chytilové Dědictví aneb Kurvahošigutntag. Ten v kinech vidělo 810 tisíc diváků a další v televizi," řekla mluvčí projektu Simona Andělová.

Příběh Dědictví II začíná pohřbem, protože Vlastička umřela. Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář, obyvatelé Olšan a souputníci zvláštního života Bohumila Stejskala, multimilionáře z vůle Boží, z Dědictví I. trochu zestárli. Bohušovi přibyl majetek, starosti, kilogramy a děti. Bohuš si postavil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Má vlastní chov koní a považuje se za odborníka. Už sedm let nepije a zvykl si na peníze, ovšem teď ztratil ženu svého života.

Bohuš je smutný, ale smutek v jeho podání má výstřední podobu. Téměř každá promluva se mu proplétá s pohřební řečí a duch Vlastičky výrazně vstupuje do jeho mysli i jednání. Vlastička dávala jeho životu řád, vnutila mu kázeň. A teď je sám, proto se po sedmi letech napije.

A začne jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik miliónů, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí, aby nakonec pod tlakem dcery a věrného přítele Arnošta (Arnošt Goldflam) našel klid a sebe samého v protialkoholní léčebně.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy