Bez Spielberga a dobrého scénáře bych na pátého Indianu Jonese nekývl, říká Harrison Ford

mad
22. 3. 2016 16:58
Americký herec Harrison Ford v rozhovoru pro BBC uvedl, že by roli Indiany Jonese v pátém díle nepřijal, pokud by film nerežíroval Steven Spielberg. Další jeho podmínkou byl dobrý scénář. Redaktor se s Fordem bavil také o jeho postavě Hana Sola ze série Star Wars. Když se ho zeptal, zda se může Solo vrátit, i když je mrtvý, herec odpověděl, že ve vesmíru je všechno možné.
Harrison Ford
Harrison Ford | Foto: Paramount Pictures

Harrison Ford v rozhovoru pro britskou BBC uvedl, že by roli v pátém díle série Indiana Jones nepřijal, pokud by chystaný film nerežíroval Steven Spielberg.

„A nechtěl jsem to dělat bez opravdu dobrého scénáře, ale naštěstí vyšlo obojí,“ řekl Ford. Scenáristou filmu je David Koepp, který napsal už čtvrtý díl. Spielberg natočil všechny dosavadní díly série  – Dobyvatele ztracené archy (1981), Chrám zkázy (1984), Poslední křížovou výpravu (1989) a Království křišťálové lebky (2008).

Harrison Ford hovořil s BBC před vydáním snímku Star Wars: Síla se probouzí na DVD. Ve filmu opět ztvárnil roli Hana Sola. Když se ho redaktor zeptal, zda je možné, že se jeho postava, která v tomto díle zemřela, vrátí, odpověděl: „Ve vesmíru je všechno možné.“

Dodal, že chtěl, aby se Han Solo obětoval pro dobro ostatních postav, což přineslo příběhu určitou váhu. Natáčení filmu si velice pochvaloval – ocenil scénář, jisté režijní vedení J. J. Abramse a své herecké kolegy.

Redaktor se Forda také zeptal, zda si ke svým postavám vytváří citová pouta. Herec odpověděl, že ne. „Doufám, že diváci si všimnou, že postavám dodávám emoční porozumění. Chci, aby diváci postavu prožili, ne aby měli pocit, že ji znají, ale aby je zajímalo, co se jí stane.“

Pátý díl Indiany Jonese dorazí do kin v červenci 2019. Star Wars: Síla se probouzí vyjde v Česku na DVD a Blu-rayi 20. dubna.

 

Právě se děje

Další zprávy