Bestiální Freddy Krueger se zase vrátí

Irena Hejdová Irena Hejdová
31. 1. 2008 10:40
Největší noční můra 80. let je opět na scéně

Los Angeles - Jedna, dvě, Freddy jde... Noční můra, která v 80. letech děsila i v českých kinech, se vrací. O vzkříšení Freddieho Kruegera, děsivého muže v klobouku a s břitvovými rukavicemi, který vpadá do dětských snů, se podle hollywoodských zdrojů už delší dobu snaží New Line Cinema.

Studio právě vyjednává s produkční společností Michaela Baye o natáčení nové filmové série založené na kultovním hororu.

Noční můra v Elm Street se odehrává ve fiktivním městě na americkém Středozápadě. Jejími hrdiny je parta teenagerů, které ve snech začne terorizovat duch bestiálního dětského vraha. První film v roce 1984 natočil klasik hororového žánru Wes Craven.

Johnny Depp ve filmu Noční můra v Elm Street
Johnny Depp ve filmu Noční můra v Elm Street | Foto: Aktuálně.cz

Série pokračovala filmy s podtituly Freddieho pomsta z roku 1985, Bojovníci ze sna z roku 1987, Vládce snu z roku 1988 a Dítě snu z roku 1989. Převzali ji další režiséři, ale pořád slavila úspěch.

V roce 1994 se k sérii vrátil Wes Craven s Novou noční můrou. Naposledy se Freddy Krueger objevil ve snímku Freddy vs Jason z roku 2003, v němž se spojily tyto dvě hororové legendy. Celkem do kruegerovského vesmíru patří osm filmů a dvě televizní série.

Freddieho Kruegera ztvárňuje od počátku dnes devětapadesátiletý Robert Englund, známý z řady béčkových hororů. Role se mu stala osudovou, přesto zatím není jasné, jestli se Freddy Krueger vrátí právě v jeho těle.

První filmovou zkušenost si v prvním díle odbyl tehdy jednadvacetiletý Johnny Depp, který se aktuálně sám ohání břitvou ve skvostném Burtonově muzikálu Sweeney Todd. Ve třetím díle se objevila Patricia Arquette či Laurence Fishburne.

Před Pánem prstenů byla Noční můra v Elm Street nejlukrativnější sérií studia; podle Box Office Mojo utržila celkem 300 milionů dolarů..

 

 

Právě se děje

Další zprávy