Benátky zahájí Gravitace s Clooneym a Bullockovou

Kultura ČTK Kultura, ČTK
4. 7. 2013 16:29
Benátský filmový festival zahájí premiéra sci-fi Alfonsa Cuaróna
Foto: Aktuálně.cz

Benátky - Mezinárodní filmový festival v Benátkách letos zahájí americký vědeckofantastický film Gravitace známého mexického režiséra Alfonsa Cuaróna. Hlavní role v něm hrají Sandra Bullocková a George Clooney. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na sdělení organizátorů.

Sedmdesátý ročník jednoho z nejvýznamnějších filmových festivalů na světě začne 28. srpna a potrvá do 7. září.

Gravitace je 3D sci-fi thriller. Bullocková v něm představuje biomedicínskou inženýrku Ryan Stoneovou, která je na své první vesmírné misi, a Clooney zkušeného astronauta Matta Kowalského. Oba se po neštěstí, které postihlo jejich vesmírné plavidlo, ocitnou v nezáviděníhodné situaci - volně se vznášejí v otevřeném prostoru na oběžné dráze kolem Země.

Cuarón se ve známost široké veřejnosti dostal zřejmě nejvíce díky režírování Harryho Pottera a vězně z Azkabanu (2004). Nicméně divácká obec dobře zná i jeho další úspěšná díla, jako byl snímek Potomci lidí (2006), za nějž byl třikrát nominován na Oscara.

Porotu letošního ročníku benátského festivalu povede veterán italské kinematografie Bernardo Bertolucci, kterého asi nejvíce proslavil film Tango v Paříži z roku 1972 s Marlonem Brandem v hlavní roli.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

 

Právě se děje

Další zprávy