Ben Stiller knockoutoval Rockyho

mor, REUTERS
3. 1. 2007 0:00
Los Angeles Silvestrovský víkend měl být v amerických kinech ve znamení triumfu Rockyho, rybník mu ale vypálil Ben Stiller s komedií Noc v muzeu.
Foto: Aktuálně.cz

Za první víkend vydělala rodinná komedie Noc v muzeu 30.8 milionu dolarů a stačilo to na prestižní první místo. Výsledek filmu za první víkend po premiéře často dokáže předznamenat, jestli se nakonec film stane hitem nebo jestli propadne.

Foto: Reuters

Mnohem vyšší ambice měl určitě Sylvester Stallone. Jeho návrat v roli boxera Rockyho vydělal za první víkend zhruba jen třetinu toho, co Noc v muzeu a 12,5 milionu dolarů nakonec stačilo až na třetí místo.

Mezi Rockyho a Stillera se vklínil Will Smith. Rodinnému filmovém duetu Willa a jeho syna Jadena s názvem Štěstí na dosah patří druhé místo. Film dosud vydělal rovných 15 milionů. V Česku bude mít premiéru 8. února.

Premiéry ve třinácti dalších zemích potvrdily, že Noc v muzeu se může stát letošním prvním velkým komerčním překvapením. 

Foto: Aktuálně.cz

Například ve Velké Británii vydělal za první víkend 14.2 milionu, v Mexiku 7.3 milionu, v Německu 5.9 a v Austrálii 4.9 milionu dolarů. Do českých kin dorazí 18. ledna.

Snímek s charismatickým komikem Benem Stillerem se zatím dočkal spíše chladných recenzí kritiků i uživatelů filmových serverů jako IMDB.com.

Noc v muzeu
Noc v muzeu | Foto: Aktuálně.cz

Bena Stiller jako noční hlídač v jednom newyorském muzeu zažívá nečekaná dobrodružství. Zkostnatělé a vycpané exponáty totiž náhle ožijí. A tak jej v potemnělém muzeu čekají setkání třeba s římskou legií,  naštvaným indiánem anebo mamutem.

Tuzemská kina nezažila o silvestrovském víkendu nic dramatického. Na první příčku se během Vánoc podle očekávání dostal Eragon. Na druhém místě se drží romatická komedie Prázdniny s Cameron Diaz a Kate Winslet a na třetím je animovaný snímek Spláchnutej.

 

 

Právě se děje

Další zprávy