Ben Affleck se odmítl znovu stát Daredevilem

Kultura Kultura
2. 10. 2012 14:13
Společnost Fox ztatí 10. října práva na superhrdinský reboot
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Čtyřicetiletý americký herec a režisér Ben Affleck v nedávném rozhovoru pro MTV zmínil, že ho nedávno zkontaktovali lidé zodpovědní za nový film o slepém superhrdinovi Daredevilovi. Toho Affleck ztělesnil ve stejnojmenném filmu z roku 2003. Nejednoznačně přijatý snímek se nedočkal přímého pokračování, pouze spin-offu Elektra se současnou Affleckovou manželkou Jennifer Garner v hlavní roli. Nyní se ovšem připravuje reboot této marvelovské komiksové linie, podobně jako v případě Hulka, Spider-Mana, nebo ikonických postav DC Comics - Batmana a Supermana.

Ben Affleck na festivalu v Torontu
Ben Affleck na festivalu v Torontu | Foto: Reuters

Nabídku na zopakování titulní role nicméně herec odmítl. „Spojili se se mnou a já jsem na to řekl: Nebyl by to opravdovej reboot, kdybych se toho zúčastnil, ale skutečně doufám, že odvedou dobrou práci, protože je to skvělá značka a zaslouží si skvělej přístup," prohlašuje Affleck.

V rozhovoru zároveň popřel, že by režíroval chystanou filmovou verzi Justice League of America (Americké ligy spravedlivých). Na otázku, co si myslí o celém potenciálním projektu odpověděl: „Děje se hlavně to, že existuje spousta bloggerů a zájmu internetu o superhrdinské filmy, takže se pravidelně šíří drby. Takže, jakmile přišli do kina Avengers, všichni si říkají: Byla by to šílenost nenatočit Justice Legue a jsem si jistej, že to udělají.... Asi bych měl být poctěn - určitě to bude super. Viděl jsem něco z nového supermanovského filmu (Muž z oceli - pozn. red.) a bylo to úžasný."

Kromě Daredevila nevyloučil svoji případnou účast na budoucích filmech podle komiksů. „Rád bych se zúčastnil komiksového filmu, pokud by byl udělaném správně a já si myslel, že to dobře zvládnu," vysvětlil Affleck.

Jak server IGN připomíná, situace kolem Daredevilovského rebootu je zatím nejasná, neboť v s současnosti projekt řídí společnost Fox, která však ztratí práva ve prospěch Marvelu letos 10. října.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy