Ben Affleck bude unavený Batman jako od Franka MIllera

Kultura Kultura
13. 9. 2013 19:20
Šér Warner Bros prozradil inspirační zdroje Muže z oceli 2
Superbatman 2015
Superbatman 2015 | Foto: scified.com

Praha - "Ben Affleck bude unavený Batman, ale zvládne svou úlohu, bude vyspělejší než v předchozích dílech," říká generální ředitel společnosti Warner Bros Kevin Tsujihara.

Warner Bros. oznámili 22. srpna, že právě Ben Affleck je nejvhodnějším kandidátem na roli Batmana jako protivníka Supermana Henryho Cavilla pro pokračování Muže z oceli, kterému se neoficiálně přezdívá Superman vs. Batman. Režisérem bude opět Zack Snyder a do kin vstoupí 17. června 2015.

Čtěte také
Glosa: Proč je Ben Affleck nejhorší Batman v dějinách? 

"Ačkoli volba Afflecka trápí některé fanoušky, pro film Zacka Snydera je ideální volbou," míní Tsujihara. "Vítám i rozruch, který informace vubudila na internetu. Je to důkaz, jak fanoušci postavu Batmana milují."

Návrat temného rytíře vyšel i česky.
Návrat temného rytíře vyšel i česky. | Foto: Crew
 

Tsujiharův popis "unaveného" Batmana se shoduje se zprávami, že Muž z oceli 2 bude hledat inspiraci v komiksové klasice Franka Millera Návrat Temného rytíře z roku 1986 (česky Crew, 2012). Těžiště tohoto příběhu leží v budoucnosti, kdy je už Bruce Wayne válečný veterán, kterému dochází dech. Jenže ve městě se objevuje nová hrozba, a Batman musí být ještě tvrdší, než byl kdy dřív, i když oficiálně jsou všichni superhrdinové ve výslužbě. Waynovi je 55 let a tuší, že zastavení samozvaného padoucha ho může stát všechno.

Obsazení herce a režiséra Afflecka vyvolala dokonce petici, která žádala, aby studio pro roli Batmana rozhodně našlo někoho jiného. Na webu change.org ji podepsalo před 92 tisíc lidí.

Affleck roli Batmana přijal jen pár měsíců poté, co odmítl režii Justice League. Odpověď na marvelovské Avengers se připravuje už od roku 2007 a spekulace o kolem spolčení postav DC Comics se pravidelně množí.

Ovšem pokud uspěje i druhý Muž z oceli, asi již tomuto projektu nebude v cestě nic stát. První Muž z oceli vydělal celosvětově 660 milionů dolarů, což Warneři považují za úspěch.

 

Právě se děje

Další zprávy