Batman s tváří Bena Afflecka neskončí po prvním filmu

20. 6. 2014 12:50
Warner Bros. plánují na rok 2019 snímek The Batman, v němž si černé brnění netopýřího muže znovu oblékne Ben Affleck.
Nový Batmobile.
Nový Batmobile. | Foto: Warner Bros.

Praha - Před pár týdny se nový Batman Ben Affleck představil světu v kostýmu temného strážce pořádku v Gotham City. A víme také, že se určitě takhle oděný objeví ve filmu Zacka Snydera Batman v. Superman: Dawn of Justice, který půjde do kin v květnu 2018.

Zatím ale fanoušci netušili, zda Affleck brnění miliardáře Bruce Waynea hned potom navždy svlékne, což by mnohé z nich potěšilo.

Superman vs. Batman: Dawn of Justice.
Superman vs. Batman: Dawn of Justice. | Foto: Warner Bros.

Nestane se tak a Batman ožije znovu o rok později v samostatném filmu a opět s tváří Bena Afflecka. Snímek s datem premiéry v roce 2019 má zatím jednoduchý název The Batman.

Smlouva s DC Comics, lépe řečeno s Warner Bros. na více filmů v řadě ale rozhodně dává smysl, zvláště uvědomíme-li si, že konkurenční Disneyho výrobce komiksových blockbusterů Marvel má už rozplánovaná pokračování svých hitů nejméně do roku 2028.

Například už je jasné, že přímým konkurentem batmansko-supermanského snímku se stane třetí díl Kapitána Ameriky s podtitulem Hit the jump for more.

Nový Batmobile.
Nový Batmobile. | Foto: Warner Bros.

A co tedy lze čekávat od DC Comics dále? Aktuální produkce Batman v. Superman skončí v prosinci letošního roku a pak už se studio vrhne na Justice League (Ligu spravedlivých). Je ovšem nutné brát v potaz Affleckovu kariéru režiséra uměleckých filmů, vždyť jeho Argo má Oscara za nejlepší film roku 2012. A nyní se chystá jako režisér natočit gangsterku podle předlohy Denise Lahana Live by Night, která by do kin měla dorazit 17. října 2016. Produkce samostatného batmanovského filmu tedy může začít nejdříve v roce 2017.

A v roce 2019, kdy se film mohl objevit v kinech, už každopádně Affleckovi bude 49 let, čímž se stane absolutně nejstarším filmovým superhrdinou.

 

Právě se děje

Další zprávy